Choose your region
YHTEYSTIEDOT | Suomi
Menu

Laajennettu suodatuskasettipaketti Patanan koulu, Veteli

Pipelife Ympäristön suodatuskasetti on ollut kuluneen kesän menestys kotitalouksien ja kesämökkien jäteveden puhdistukseen. Suodatuskasetit ovat nostaneet maasuodattamot takaisin panospuhdistamoiden rinnalle kilpailukykyisenä jätevedenpuhdistusmenetelmänä.Suodatuskaseteilla voidaan toteuttaa myös suurempia haja-asutuksen jätevedenpuhdistuskohteita.

Vetelissä Patanan koululle rakennettiin marraskuussa 36 suodatuskasetilla ja tehostetulla fosforinpoistolla varustettu järjestelmä. Kohteessa saavutettiin suodatuskasettia hyväksikäyttämällä merkittävää kustannus- ja asennustilan säästöä.

Suodatuskentän koko saatiin tiivistettyä kasettia hyväksikäyttämällä 36 neliöön - vastaavan putkilla toteutetun suodatuskentän koko olisi ollut yli 100 neliötä.

Lisäksi kohteeseen toimitettiin Pipelife Ympäristön fosforinpoistoa tehostava FiltraP -fosforinpoistomassaa hyväksikäyttävä fosforinpoistokaivo.

Patanan koulun fosforinpoistokaivo räätälöitiin kohteeseen kuormituksen mukaiseksi ja tehtiin mittatilauksena asiakkaalle.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmään johdettiin kyläkoulun jätevesien lisäksi kolmen koulun välittömässä läheisyydessä sijainneen omakotitalon jätevedet. Järjestelmä rakennettiin 36 suodatuskasetin maaperäkäsittelyjärjestelmästä ja Fosforinpoistoa tehostavasta Fosforinpoistokaivosta. ”Kohteen koko, mahdolliset suuret kuormituspiikit ja niukka asennuspinta-ala, johtivat nopeasti suodatuskasetin valintaan. Suodatuskaseteilla kohteen toteuttaminen oli helppoa ja edullista”, kertoo avainasiakasvastaava Aki Lause PipelifeYmpäristöstä.
Patanan-koulu_w196