Kankaan alueen vesihuolto rakentuu yhteistyöllä

Kohteen tiedot

Tukkukumppani Onninen Oy

Urakoitsija Jyväskylän kaupunki 

Loppuasiakas Alva-yhtiöt Oy

Kankaan alue on tällä hetkellä Jyväskylän kaupungin merkittävin kaupunkikehityshanke. Pipelife on toimittanut vuosien varrella Kankaalle vesi-, viemäri- ja sadevesiverkostojen rakentamiseen ja saneeraamiseen tarvittavia tuotteita. Pipelifen valikoimasta ovat löytyneet kaikki tarvittavat tuotteet ja tarvittaessa tehtaalla on valmistettu myös räätälöityjä tuotteita erikoisempiin tarpeisiin. 

Alueen vesihuollon rakennuttamisesta vastaa Alva-Yhtiöt ja toteutuksesta puolestaan Jyväskylän kaupungin rakentamisyksikkö. Pipelifen tuotteita on käytetty paljon alueen infran rakentamiseen. Viimeisimpänä alueelle on asennettu isoja 2200mm sadevesikaivoja ja Pragma-maaviemäriputkia. Pipelifen tuotteiden tukkukumppanina toimii Onninen.

– Pipelifen tuotteet täyttävät urakka-asiakirjoissa vaaditut laatuvaatimukset. Laatuvaatimukset perustuvat Infra RYL:n vaatimuksiin. Tämän lisäksi Alvan kohteissa vaaditaan myös, että kaikki putket ovat SN8-luokan putkia. Kaivojen rakenne on tehty liikennekuormia vastaavaksi ja kansistorakenne on 40tn. Pipelifen tuotteet ovat sertifioituja ja siksi turvallisia käyttää, koska tuotantoa valvoo valmistaja sekä ulkopuolinen taho, kertoo Alva-Yhtiöiden Jussi Joutsenvirta.

– Tämän mittaluokan kaivoja ei ihan joka päivä tehdä. Valmistelu alkaa siitä, kun runkoputki tilataan määrämittaisena Talokaivolta. Kun runkoputki on saapunut, niin kaivon kasaajat aloittavat työnsä hitsaamalla pohjat, liittymät ja kaivon kansirakenteen. Tekijöillä on 20-30 vuoden kokemus näiden kaivojen työstämisestä, kertoo Pipelifen Jyväskylän yksikön päällikkö ja myyjä Lasse Varjo.

Asennus sujunut ongelmitta

 

Parhaillaan rakennettava hulevesilinja on koko alueen matalimmalla kohdalla. Maaperässä liikkuvat vedet ja sadevedet ovat valuneet kaivantoon, minkä vuoksi kaivanto on vaatinut jatkuvaa kuivatusta ja työteknisiä järjestelyjä.

– Tässä vaiheessa rakennamme noin neljäsosan koko Kankaanaukion hulevesijärjestelmän suunnitellusta kokonaisuudesta. Tämä osa toimii nykyisen rakennetun alueen tarpeita palvellen. Lopullisessa vaiheessa Pragma-putket tulevat toimimaan Kankaanaukion osalta hulevesien viivästyssäiliönä. Pragman 1000mm putket varastoivat paljon vettä sisäänsä ja purkukaivon 688mm poistoputki päästää vettä pienemmällä kapasiteetilla purkulinjaan. Vedet ohjataan hallitusti suunnittelualueella virtaavaan Tourujokeen, kertoo rakennusinsinööri ja Jyväskylän kaupungilla projektivastaavana työskentelevä Tommi Soikkeli.

– Tämä Kankaalla rakentamamme Pragman 1000mm hulevesilinja on ensimmäinen kohde kyseisen tuotteen kanssa. Kaikki putkiasennuksessa on sujunut tähän asti ongelmitta. Linjaston välille tulevat HV-kaivot ovat halkaisijaltaan 2200mm ja valmistuksen osalta kävimme työnjohdon ja tuotannon kanssa läpi yksityiskohtia kaivojen vahvistamisen osalta, Soikkeli toteaa.

Pitkä historia takaa toimivan yhteistyön


Pipelifen tuotteet on toimitettu työmaalle suoraan Jyväskylän tehtaalta. Tämä on tehnyt rakentamisesta hyvin sujuvaa.

– Pipelifen valikoimasta ovat löytyneet infrarakentamiseen vaadittavat, yleiset laatuvaatimukset täyttävät tuotteet. Myös erikoisvalmisteiset ja räätälöidyt mittatilaustuotteet olemme saaneet tehtaalta nopealla aikataululla. Pipelifen Jyväskylän tehtaan sijainti on toimintamme kannalta optimaalinen tuotteiden noutamista ja asioiden yleistä hoitamista ajatellen, Soikkeli kertoo.

Alva-Yhtiöt, Jyväskylän kaupungin rakentamisyksikkö ja Pipelife ovat tehneet yhteistyötä jo useiden vuosien ajan. Siinä ajassa toimijat ovat tulleet toisilleen hyvin tutuiksi.

– Yhteistyö on sujunut hyvin. Vuoropuhelua on käyty hyvässä hengessä, Joutsenvirta summaa.

– Rakennuskohteena alue on mielenkiintoinen ja samalla myös haastava kokonaisuus. Kaikki toimijat ovat vuorovaikutuksessa toisiinsa, joten yhteistoiminta ja joustavuus ovat tärkeässä roolissa kokonaisuuden hallinnassa. Pipelifen henkilökunnan kanssa asiointi sekä toimistossa että tuotannossa on käynyt vaivattomasti ja olemme saaneet aina hyvää palvelua, Soikkeli kiittelee.

 

Kankaan vanhan paperitehtaan alueella on pitkä historia. Paperitehtaan toiminta alkoi jo vuonna 1872 ja jatkui aina vuoteen 2010 saakka, jonka jälkeen aloitettiin alueen kokonaisvaltainen kehittäminen. Alueen koko on yli 30 hehtaaria ja tällä hetkellä sille rakentuu sekä asuinrakennuksia että toimitiloja. Kankaan alueen on tarkoitus valmistua vuoteen 2040 mennessä. Tuolloin siellä kaavaillaan asuvan yli 5 000 ja työskentelevän yli 2 000 ihmisen.

Jaa sivu:

Lisätietoja

Contact images FI

Lasse Varjo

Avainasiakaspäällikkö

+358400395015

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse