Varkaudessa asennettiin Pipelifen laitesuojaratkaisu

30. marraskuuta 2022

Varkaudessa saneerattiin 70-luvulla rakennettu puhtaanveden paineenkorotusasema. Kohteessa käytössä ollut tekniikka oli toimivaa, mutta jo vanhentunutta. Lisäksi vanha pumppu oli alkanut vuotamaan.

– Saneerauksen myötä kohde saatiin kaukovalvonnan piiriin ja tekniikka päivitettiin tähän päivään, kertoo vesihuoltoinsinööri Janne Särkkä Keski-Savon Vesi Oy:stä.

Paineenkorotusasema
Uusi paineenkorotusasema suunniteltiin vastaamaan nykypäivän vaatimuksia.
Laitesuoja
Pipelifelta saa myös laitesuojaratkaisut.

Vanha paineenkorotusasema oli toteutettu yhdellä pumpulla betonirengaskaivoon. Uudessa ratkaisussa pumppujen määrä tuplattiin mahdollisten käytönaikaisten vikatilanteiden varalta.

– Kohteesta ei ollut valmiita mitoitustietoja, joten suunnittelimme uuden paineenkorotusaseman yhdessä asiakkaan kanssa. Kohteen tarpeet huomioiden päädyttiin maanpäälle sijoitettavaan laitetilaan, kertoo vesihuollon projektipäällikkö Onni Töyrylä Pipelifelta.

– Paineenkorotusaseman maanpäällinen toteutus oli kustannustehokkaampaa ja myös työturvallisuuden ja työtehokkuuden kannalta parempi ratkaisu. Jatkossa kohdetta voi huoltaa ja ylläpitää yksi henkilö, kun ei tarvitse mennä maan alle, toteaa Särkkä.

Pipelife toimitti kohteeseen laitesuojaratkaisun, putkistot, pumput ja sähköt, sekä huolehti kohteen käyttöönottokoulutuksen. Putkiston asennuksen ja kohteen sähköistyksen teki Pumppu Center. Särkän mukaan yhteistyö Pipelifen kanssa sujui hyvin.

– Pipelifen tarjoama ratkaisu oli hyvä ja asennus sujui kuin elokuvissa. Yhteistyö sujui loistavasti ja Onni piti meitä ajan tasalla koko ajan, iloitsee Särkkä.

Kohteen tiedot

Loppuasiakas Keski-Savon Vesi 

Tuotteet

  • Putket
  • Liittimet ja venttiilit
  • Pumput
  • Laitesuojarakennus

Jaa sivu:

Lisätietoja

Contact image FI

Onni Töyrylä

Projektipäällikkö

+358408378595

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse