Vastuullisella toiminnalla turvallisempaa, terveellisempää ja huolettomampaa elämää myös seuraaville sukupolville

Vastuullisella toiminnalla kohti huolettomampaa elämää.

#Vastuullisuus

Yhdistämme yksilöiden ja yhteisön, taloudelliset ja ympäristön edut kestävällä tavalla. Kehitys on kestävää, kun se tyydyttää ihmisten nykyiset tarpeet vaarantamatta tulevien sukupolvien mahdollisuutta omien tarpeidensa tyydyttämiseen. 

Vastuullisuus syntyy joka päivä pienistä teoista

Huolehdimme työkaveristamme, työyhteisöstämme, ympäristöstämme ja yrityksemme toimintaedellytyksistä. Pipelife kehittyy vastuullisemmaksi oivaltamalla, kuuntelemalla asiakkaita ja ympäröiviä yhteisöjä. Tule mukaan kehittämään maailman parasta muoviputkijärjestelmien valmistajaa – oivalla tai anna palaute.

Kestävät tuotteet ja ratkaisut

Kestävät tuotteet ja ratkaisut

Tavoitteenamme on tehdä kestäviä, helppokäyttöisiä ja turvallisia tuotteita, joilla pystytään vastaamaan infra- ja taloteknisen rakentamisen tarpeisiin. 

Kestävä tuotanto

Kestävä tuotanto

Noudatamme jatkuvan parantamisen periaatetta jokaisella toimipaikallamme, jotta voimme varmistaa tuotantomme laadukkaan ja turvallisen tekemisen ympäristöä kunnioittaen.

Yhteiskuntasuhteet

Yhteisövastuu

Tavoitteenamme on luoda parempaa ja kestävämpää huomista myös tuleville sukupolville. Pyrimme huomioimaan ympäristön, ihmiset ja taloudelliset seikat kaikessa päätöksenteossa ja toiminnassa.


Tutustu myös

Raaka-aine

Pipelife Finland Oy käyttää tuotannossaan vain laadukkaita raaka-aineita luotettavilta ja korkean laatutason toimittajilta.

Tuotemerkinnät

Tuotemerkinnästä käy ilmi mm. mihin standardiin tuote on valmistettu, millaisia laatumerkkejä tuotteella on ja missä se on valmistettu.

Nordic Poly Mark

NPM-laatumerkki osoittaa muoviputkituotteiden ja -järjestelmien EN-standardien ja pohjoismaisten korkeiden laatuvaatimusten täyttymisen.

Laatumerkinnät

Suoritustasoilmoitukset, vaatimuksenmukaisuusvakuutukset, standardit, Nordic Poly Mark -merkintäluvat ja sertifikaatit löytyvät materiaalipankista.

Muovin merkitys - vesi

Muoviputkia on käytetty suomen vesijohto- ja viemäriverkossa jo 1960-luvulta lähtien. 

Muovin merkitys - energia

Muovi on energian tuotannon ja sen siirtämisen edellytys. Eristävä muovi tuo koteihimme sähköä ja lämpöä.

Muovin merkitys - ympäristö

Muovi on ratkaisevassa asemassa siirryttäessä kohti energiatehokkaampaa ja luontoystävällisempää tulevaisuutta.

Muoviputkien historia (PDF)

Muoviputkilla on rakennettu Suomea vuosikymmenet.

Ajankohtaista

ERIKOISVALMISTEINEN TIERUMPU TAIMENIEN AVUKSI

WWF, K-ryhmä ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry järjestivät Hollolan Ylösjoen varrella talkootapahtuman, jossa kunnostettiin lisääntymispaikkoja alkuperäiseksi todetulle taimenkannalle. Uhanalaiset taimenet eivät ole pitkään aikaan päässeet kutemaan Ylösjoen varrelle, koska vanhat betoniset tierummut ovat estäneet niiden vapaan nousun kutupaikoille. Taimenien kulkua hankaloittaneet tierummut vaihdettiin uuteen erikoisvalmisteiseen tierumpuun. Perinteiseen tierumpuun verraten uudessa tierummussa on huomioitu taimenien kulku muokkaamalla tierummun alaosaa siten, että kalat pääsevät nyt esteettömästi kulkemaan kutupaikoille.

WWF, K-ryhmä ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry järjestivät 3.8.2019 Hollolan Ylösjoen varrella talkootapahtuman, jossa kunnostettiin lisääntymispaikkoja alkuperäiseksi todetulle taimenkannalle. Uhanalaiset taimenet eivät ole pitkään aikaan päässeet kutemaan Ylösjoen varrelle, koska vanhat betoniset tierummut ovat estäneet niiden vapaan nousun kutupaikoille. Taimenien kulkua hankaloittaneet tierummut vaihdettiin uuteen erikoisvalmisteiseen tierumpuun. Perinteiseen tierumpuun verraten uudessa tierummussa on huomioitu taimenien kulku muokkaamalla tierummun alaosaa siten, että kalat pääsevät nyt esteettömästi kulkemaan kutupaikoille.

Muovi – vastuullinen materiaali

Muovista ja muovin kierrättämisestä puhutaan tällä hetkellä paljon. Haaparannassa sijaitseva Pipelifen putkitehdas on jo pitkään käyttänyt kierrätysraaka-ainetta tuotannossa aina silloin, kun tuotteen laatu ja käyttötarkoitus sen sallivat. Viime vuosina on aloitettu kartoittamaan mahdollisuuksia myös ulkoisen kierrätysmateriaalin käyttöön.

"Meidän tehtaalla kierrätystyö on aloitettu sillä, että tutkimme mihin kohteisiin kierrätysraaka-ainetta voidaan käyttää siten, että lopputuotteen laatu ei kärsi. Laadukas tuote on aina prioriteetti ja kaikki kierrätysaine testataan tarkoin ennen tuotantoon pääsyä", avaa Haaparannan tehtaanjohtaja Ari Pokka

Muovi – vastuullinen materiaali

Muovi ei pääse tuotannosta luontoon

Kaikki Pipelife tehtaat ovat tarkastaneet vuoden 2019 aikana omat jäte- ja hulevesijärjestelmät, jotta voimme varmistua, ettei pienmuovia pääse ympäröiviin vesistöihin.

"Meidän tehtaalla kaikki oli lain sallimissa puitteissa, yksi erotin oli jo olemassa ja sen kautta jätevedet menevät kunnan verkkoon. Aikaisempi järjestelmä on ollut hyvä, mutta samalla kun teimme tarkistuskierroksia, huomasimme, että piha-alueella on pienmuovilla etenemismahdollisuus raaka-aine purkujen yhteydessä. Aikaisemmin nämä ovat kiertäneet vanhan erotinjärjestelmän kautta, josta on erikseen imetty muovit pois. Nyt uudella järjestelmällä tehdään älykäs tuplavarmenne", kertoo Utajärven tehtaanjohtaja Heikki Pirttikoski. 

Pienmuovi ei pääse tuotannosta luontoon

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö tai ota suoraan yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200, asiakaspalvelu@pipelife.com

Jätä soittopyyntö

Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
SOITTOPYYNTÖ PIPELIFELLE
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse
YHTEYDENOTTOPYYNTÖ PIPELIFELLE

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Hae dokumentteja

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse