Vaativiin asennuskohteisiin Pipelife ROCKY-kaapelinsuojaputki

Kohteen tiedot

Urakoitsija Elenia Oy ja Pohjolan Werkonrakennus Oy

Loppuasiakas Yksityishenkilö

Kevyt ja kestävä suoja 


Kangasalalla toteutettiin alkuvuodesta 2017 sähköliittymäasennuskohde Pipelifen ROCKY putkella. Kangasalan asennuskohteeseen ROCKY valittiin kestävyyden ja helpon asennettavuuden vuoksi.

    – Kyseessä oli kaarikohde ja kaarien välissä silta, jonka kantavuus ei ollut suuri. Tämän vuoksi betonia ei voitu laittaa. Tarvitsimme kevyen ja kestävän suojan, joka on helppo tuoda asennuspaikalle ja näppärä asentaa. Rocky oli oikea tuote tähän kohteeseen, ei tarvinnut kiviä siirrellä, kertoo maastosuunnittelija Timo Peltonen Pohjolan Werkonrakennus Oy:sta.

    – Putki asennettiin keskelle saareen menevän tien pohjaa. Maa oli routainen ja kivinen, mutta putki oli helppo asentaa, kun ei tarvinnut kaivaa syvälle. Jäykkähän se putki on, mutta niin pitää ollakin tällaisessa kohteessa, kuvailee kohteen asentaja Jouko Hietaniemi, Pro Tekniikka Oy:sta.

ROCKY toimitettiin asennuspaikalle kiepillä.

    – En ollut aiemmin purkanut tällaista kieppiä, mutta kiepinpurkuohjeilla homma onnistui. Ohjeet olivat selkeät, mutta tarkkana siinä sai olla, Hietaniemi kertoo.

    – Vedimme putken suoraksi kahden kaivinkoneen avulla ja kiinnitimme putken päät puuhun kiinni, jotta putki suoristuu. Putki kannattaa purkaa kiepiltä yhtä tai vaikka kahtakin päivää ennen asennusta, jotta se ehtii suoristua ja asennus onnistuu.

Kokemus ROCKY kaapelinsuojasta oli hyvä.

    – Hyvä tuote. Oli kevyt käsitellä ja betonointiin verrattuna nopeampi asentaa. Betonoinnissahan joutuu joka tapauksessa putkittamaan, joten tässä jäi nyt yksi työvaihe pois eikä tarvinnut odotella betoniautoa ja maksaa rahteja niistä, Hietaniemi summaa.

    – Kyllä me käytetään Rockya jatkossakin kohteissa, missä on kivinen tai kallioinen maasto sekä järvi kohteiden kaapelointiin, missä jäät myllää rantoja, sen se Rocky kestää, Peltonen kertoo.

Pipelife ROCKY SRE -kaapelinsuojalla voidaan korvata betoniset kaapelikanaalit, joten se säästää merkittävästi asennuskustannuksissa.

    – ROCKY on kehitetty kaapelinsuojajärjestelmäksi mm. tuulivoimarakentajien tarpeisiin korvaamaan betonoitavat kanaalit. Suunnittelussa otettiin huomioon pinta-asennukset kallioilla tai kivikkoisessa maastossa. Tuotekokonaisuudesta löytyvät myös metalliset kiinnikkeet ja liitosyhteet, kertoo myyntipäällikkö Tarja Jokinen Pipelifelta.

Jaa sivu:

Lisätietoja

Contact images FI

Tarja Jokinen

Myyntipäällikkö, sähkö

+358405524330

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse