ASBESTIBETONISEN PUTKILINJAN SANEERAUSKOHDE

06. heinäkuuta 2022 | 2 min lukuaika

Keski-Uudellamaalla Paippisten vedenottamon ja Järvenpään mitta-aseman välisen johto-osuuden saneeraaminen toteutettiin Pipelifen putkilla, kaivoilla, liittimillä ja venttiileillä. Kohteessa uusittiin runkovesijohto ja viereen kaivettiin jakelujohto. Linjalle asennettiin myös Pipelifen suunnittelemat ilmanpoistokaivot. 

Paippinen-Järvenpää välinen vesijohto saneerattiin, koska vanha betoninen vesijohto oli peräisin 70-luvulta, ja se sisälsi asbestia. Nyt vesi virtaa alueella uutta PE-putkilinjaa pitkin, ja puhtaan veden jakelu on turvattu vuosiksi eteenpäin.

– Kohteessa saneerattiin 5,2 km vanhaa asbestia sisältävää betonista vesijohtoa ja samalla uusittiin 40 tonttiliittymää. Uusi linja tehtiin aiempaa suuremmalla, Ø250 PE-putkella, jotta saadaan enemmän vettä virtaamaan Paippisen suuntaan, kertoo käyttömestari Ossi Laaksonen Keski-Uudenmaan Vesi Kuntayhtymästä.

Kohteessa oli haastavat asennusolosuhteet.

– Asennuskohteen maaperä oli liejusavesta peruskallioon, eli meillä oli melko haastavat asennusolosuhteet. Pipelifen tuotteet olivat kuitenkin asennettavuudeltaan juuri sitä mitä toivottiin, kuvailee kohteen urakoitsija Juha-Matti Päivärinta Lakeuden Maanrakennus Oy:stä.

Projekti sujui kokonaisuudessaan hyvin.

– Tässä projektissa aikatauluttaminen vaati tarkkaa suunnittelua, sillä kaupat tehtiin noin vuosi ennen työmaan käynnistymistä ja rakentamisvaihe kesti noin puoli vuotta. Ilokseni voin todeta, että vaikka pieniä haasteita mahtui mukaan, pysyimme hyvin aikatauluissa, kertoo vesihuollon avainasiakaspäällikkö Jesse Järvinen Pipelifelta.

Tuttu yhteyshenkilö sujuvoitti projektin kulkua.

– Jesse oli minulle tuttu kaveri entuudestaan, joten yhteistyö sujui hyvin. Pipelife on luotettava toimija ja sovituista asioista pidetään kiinni, toteaa Laaksonen.

– Jessen sai aina kiinni, joten yhteistyö oli helppoa. Tavarantoimittajana Pipelifen vahvuus on siinä, että tavaraa löytyy aina ja tuotteita saatiin työmaalle jopa viikon varoajalla. Saneerauskohteissa kun ei ikinä tiedä, mitä maan alta paljastuu, joten hyvä tavarantoimittaja sen tilanteen aina pelastaa, sanoo Päivärinta.

Paippinen-Järvenpää kohde valmistui toukokuussa 2022.

Katso kaikki kohteen kuvat

Kohteen tiedot

Tukkukumppani Onninen Oy

Urakoitsija Lakeuden Maanrakennus Oy

Loppuasiakas Keski-Uudenmaan Vesi Kuntayhtymä

Jaa sivu:

Lisätietoja

Contact image FI

Jesse Järvinen

Avainasiakaspäällikkö

+358405626560

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse