PE800 paineviemärilinja Tampereella

Kohteen tiedot

Tukkukumppani Onninen

Urakoitsija GRK infra Oy

Loppuasiakas Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy

Putket kohteeseen kotiinkutsuna


Kesällä 2019 Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo toteutti yhdessä GRK Infran kanssa kaksi uutta Ø800 paineviemärilinjaa osana Tampereen uutta Keskuspuhdistamo -hanketta. Keskuspuhdistamon paineviemäriä välillä Partola-Härmälänoja toteutettiin yhteisurakassa ELY-keskuksen, Pirkkalan kunnan ja Tampereen kaupungin kanssa.

    - Keskuspuhdistamon ensimmäinen putkihankinta käsitti PE-paineviemäreiden hankinnan kahteen urakkaan, joista tämä ensimmäinen Perentien urakka on lähtenyt liikkeelle. Kohteeseen asennetaan noin 600 metrin matkalle kaksi Ø800 paineviemärilinjaa, jotka kulkevat koko matkan rinnakkain, kertoo projektipäällikkö Marko Männynsalo.

    - Perentien asennuskohde on mielenkiintoinen, sillä siinä suuntaporataan paineviemärilinjalle halkaisijaltaan 1000 mm:n suojaputket Perentien uuden katuliittymän paalulaatan ja Härmälänjoen ali. Nämä Ø800 virtausputket vedetään suojaputken sisään yhteensä noin 150 metrin matkalta, kertoo Männynsalo.

Yhteistyö Pipelifen kanssa on sujunut hyvin.

    - Pipelife oli entuudestaan tuttu edellisistä hankkeista ja vanhojen työnantajien kautta. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta näin isosta putkesta, mutta kaikki on mennyt tähän mennessä ilman ongelmia. Olen tyytyväinen putkien laatuun ja tavara on tullut tontille silloin kun on sovittu. Olemme saaneet myös infoa ja ohjeistusta aina kun ollaan pyydetty, kehuu Männynsalo.

    - Yhteistyö tässä projektissa on sujunut loistavasti. Putket ja lohkohitsatut kulmat valmistettiin hyvissä ajoin ja toimitukset ovat tapahtuneet niin sanotusti kotiinkutsu -periaatteella. Putkien salkopituudet sovittiin yhdessä asiakkaan kanssa ja käytännössä toimitukset ovat tapahtuneet 12 ja 24 metrin salkoina, kertoo Etelä-Suomen aluepäällikkö Jaani Rantala Pipelifelta.

 

Tampereen Sulkavuoreen toteutetaan uusi jätevedenpuhdistamo kallion sisään. Hankkeella varaudutaan kaupunkiseudun väkiluvun kasvuun ja tehostetaan jätevedenpuhdistuksen tasoa. Tavoitteena on, että Pyhäjärveen ja sen alapuoliseen vesistöön päätyvä jätevesien aiheuttama vesistökuormitus pienenee, vaikka käsiteltävän jäteveden määrä kasvaa. Hanke on Pirkanmaan suurin yksittäinen ympäristöinvestointi. 

Jaa sivu:

Lisätietoja

Contact images FI

Jaani Rantala

Avainasiakaspäällikkö

+358405801127

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse