OPI-kanaalijärjestelmä on ratkaisu ahtaisiin kaapelinsuojauskohteisiin

Kohteen tiedot

Tukkukumppani Onninen

Urakoitsija SRV rakennus Oy, Oulun Energia Urakointi Oy

Loppuasiakas MGP-Services Oy:n Oulun Torihotelli rakennushanke

OPI-kanaalijärjestelmä on tehokas ratkaisu kaapelinsuojauksessa, kun tarvitaan suuri määrä kaapelinsuojaputkia pieneen tilaan


Oulun Aittatorille asennettiin Pipelifen OPI-kanaalijärjestelmä syksyllä 2017. Asennuskohde oli ahdas, sillä pieneen tilaan oli rakennettu lähekkäin kuusi aittaa ja vastaavasti alueen kunnallistekniikka oli jouduttu rakentamaan tiheään.

    - Päädyimme Pipelifen OPI-kanaalijärjestelmään suunnittelijan ohjeistuksesta ja asennuskohteen tila-ahtauden vuoksi, kertoo työmaapäällikkö Arto Määttä SRV rakennus Oy:stä.

    - Pipelifen putkijärjestelmää käyttämällä katsottiin, että tilaa säästyy 60-75% perinteiseen putkitukseen verrattuna. Tilanpuutteen vuoksi, putket oli myös sijoitettava 120 000 kg painavan aitan alitse, kuvailee suunnitteluinsinööri Toni Korpela Oulun Energia Urakointi Oy:stä.

    - Ajatuksena oli myös pyrkiä vähentämään aittatorilla tapahtuvaa jälkikaivuuta ja mahdollistaa aittojen muut tulevaisuuden kaapelointitarpeet, Korpela jatkaa.

Ajatus Pipelifen OPI-kanaalijärjestelmän käyttämisestä tuli Oulun Energia Urakointi Oy:n sähkötöiden johtajalta Reino Nygårdilta.

    - Reino oli nähnyt järjestelmän toisen asiakkaan työmaalla, ja kehotti harkitsemaan putkijärjestelmän käyttöä myös Aittatorilla, sanoo Korpela.

Aittatorin kohteeseen Pipelifen OPI-kanaalijärjestelmä oli onnistunut valinta.

    - Tuotetta asennettiin aittatorilla katurakentamisessa suoraan hiekkapetiin 8-putken järjestelmänä ja torilla betonivaluun 16-putken järjestelmänä. Asentajien mielestä tuote oli helppo ja nopea asentaa, vaikkei aiempaa asennuskokemusta tästä tuotteesta ollut, kertoo Korpela.

Sekä Määttä että Korpela suosittelee OPI-kanaalijärjestelmän käyttöä.

    - Suosittelen ilman muuta tuotetta. Tulevaisuudessa, mikäli vastaavanlaisia kohteita tulee eteen missä järjestelmää voi käyttää, ehdotan mahdollisuuksien mukaan jo suunnitteluvaiheessa tätä Pipelifen OPI-kanaalijärjestelmää, sanoo Määttä.

Korpela suosittelee OPI-kanaalijärjestelmää taajamiin ja tiheänrakentamisen kohteisiin.

    - Tuotteen järkevällä esisuunnittelulla estetään alueella tehtävät kalliit jälkikaivuut. Suosittelen myös, että tuotteen betonivalut tehdään vanerilevyjen sijasta finnfoam:lla, jolloin jälkikäteen tehtävältä vanerilevyjen purkamiselta vältytään. OPI-putkikammat kannattaa myös kiinnittää päätykammoista toisiinsa narulla, jolloin betonivalun aikana valussa käytettävä muotti pysyy paremmin koossa.

Kohteeseen asennettiin OPI-kanaalijärjestelmä Pipelifen Ø110 tuplaputkilla, Ø110 OPI-välikammoilla ja Ø110 OPI-tukikammoilla. Kohteen pääurakoitsijana toimi SRV rakennus Oy ja kohteen kaapeloinnit suunnitteli Oulun Energia Urakointi Oy.

Kohteen tekniikkasiirrot liittyvät MGP-Services Oy:n Oulun Torihotellin rakennushankkeeseen. Hotellin rakennuttaja siirtää kunnallistekniikan pois hotellin kaavoitusalueelta.

Jaa sivu:

Lisätietoja

Contact images FI

Tarja Jokinen

Myyntipäällikkö, sähkö

+358405524330

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse