ÄLYKÄS SMARTHUB VAHTII PUDASJÄRVEN TULVARISKIALUETTA

28. syyskuuta 2023 | 3 min
Pudasjärvi SmartHub referenssi 2023

Pudasjärven tulvariskialueella Iijoen varressa saneerattiin yli 30 vuotta vanhoja tulva- ja sadevesipumppaamoja. Alueen hulevesien hallinnalla on tärkeä rooli tulvariskin vähentämisessä ja sen myötä asukkaiden, kiinteistöjen ja paikallisen infrastruktuurin turvaamisessa.

– Alueen pumppaamot on rakennettu 80- ja 90-luvulla ja niiden hallinta- ja ohjausjärjestelmät piti päivittää nykyaikaan, kertoo Pudasjärven kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Pekka Pitkänen.

Kohteen pumppaamoihin asennettiin Pipelifen älykäs ohjausjärjestelmä, joka liitettiin SmartHub-pilvivalvomoon.

– Pipelifen SmartHub on vesihuoltolaitoksille, kunnille ja kaupungeille suunniteltu pilvivalvomo, jonka avulla vesiverkostoa voi valvoa ja hallita etänä, kertoo älykkäiden vesiverkostoratkaisuiden ja liiketoiminnan kehityspäällikkö Liisa Rantatulkkila Pipelifelta.

Älykäs hallinta mahdollistaa näkyvyyden, ohjattavuuden ja paremman elinkaaren hallinnan pumppaamolle.

– Merkittävin etu SmartHubissa on sen antama näkyvyys järjestelmän toiminnalle. Etävalvonnan avulla järjestelmästä saadaan käyntitiedot, kuten pumpatun veden ja virtausten määrät talteen. Näiden tietojen avulla voidaan muun muassa optimoida pumppaamon toimintaa ja parantaa energian käyttöä. Lisäksi järjestelmä hälyttää pumppaamon poikkeavasta toiminnasta, jolloin tarvittavat huoltotoimet saadaan hoidettua nopeasti, kuvailee Rantatulkkila.

– Huollon kannalta tällaisella järjestelmällä on merkittäviä hyötyjä. Nyt pystymme etänä ohjaamaan pumppaamoja ja saamme reaaliajassa hälytykset pumppaamon poikkeavasta toiminnasta. Myös hälytyksien kuittaus onnistuu etäältä, eikä se vaadi enää paikan päälle tulemista, kertoo kohteen asennustöistä vastannut Slatek Oy:n huoltopalveluiden osastopäällikkö Valtteri Huuki.

Saneeratut pumppaamot ovat olleet toiminnassa ensimmäisen tulva-ajan ja kokemukset järjestelmästä ovat hyvät.

­– Pipelifen järjestelmä vastasi täysin odotuksiamme. Tulva-aikana järjestelmä toimi erittäin hyvin, eikä meillä ollut minkään näköisiä ongelmia, iloitsee Pitkänen.

Yhteistyö projektissa sujui hienosti.

– Yhteistyö Pipelifen kanssa on sujunut erittäin hyvin. Vuorovaikutus on ollut jatkuvaa, helppoa ja selkeää eikä minulla ole mitään moitittavaa. Pipelife on erittäin asiakasystävällinen yhtiö, toteaa Pitkänen.

Slatek on tehnyt Pipelifen kanssa yhteistyötä myös aiemmissa projekteissa.

– Meille laatu on aina ollut yksi toiminnan kulmakivistä ja tätä me edellytämme myös meidän yhteistyökumppaneilta. Yhteisten arvojen vuoksi Pipelife oli hyvä valinta tähän projektiin. Pipelifen kanssa tehty yhteistyö oli jälleen kerran loistavaa. Molemmilla oli tavoitteena saada hyvä ja toimiva järjestelmä asiakkaalle ja tässä onnistuttiin hyvällä yhteistyöllä, kehuu Huuki.

Kohteen tiedot

Sähköautomaatiourakoitsija Slatek Oy

Loppuasiakas Pudasjärven kaupunki

Tuotteet

  • Pipelifen älykäs pumppaamon ohjausjärjestelmä
  • SmartHub-pilvivalvomo

Jaa sivu:

Lisätietoja

Contact image FI/TK

Liisa Rantatulkkila

Business Development Manager, Smart Water Solutions

+358405536840

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse