Kaapeliyhteyden parantaminen Tervolassa ROCKY -kaapelinsuojaputkella

Kohteen tiedot

Kohde: Kemijoen silta 500m, Tervola

Tukkukumppani Onninen Oy

Urakoitsija Tenergia Oy, Veljekset Toivanen Oy, nosturiauto Heikki Tyystälä Oy Kemi 

Loppuasiakas Tervolan kunta

Kaapeliyhteyden parantaminen Tervolassa
Rocky -kaapelinsuojaputkella

 

Keväällä 2020 Tervolassa aloitettiin urakka kylän kaapeliyhteyden parantamiseksi. Tenergia Oy:n suunnitteleman ja toteuttaman projektin tarkoitus on vastata asukkaiden lisääntyneeseen energiatarpeeseen. Projektin erityispiirteenä on Kemijoen ylitys, ja uusi kaapeliyhteys päädyttiin rakentamaan pinta-asennuksena Kemijoen sillan yhteyteen.

-        Sillan ylittävä kaapeliyhteys rakennettiin palvelemaan koko Tervolan kylää, koska sen avulla saamme parannettua yhteyttä molemmin puolin jokea, aloittaa projektinvetäjä Tapio Pesonen Tenergia Oy:stä.  

-        Kaapeliyhteys on pituudeltaan noin puolitoista kilometriä, josta sillan ylittävä osuus on 500 metriä. Siltaputken asennuksen suoritti Veljekset Toivanen Oy, muu kaapelointiasennus hoidettiin itse, jatkaa Pesonen.

Projektiin valikoitui silta-asennuksiin sopiva ROCKY -kaapelinsuojaputki.

-        ROCKY -kaapelinsuojaputkeen päädyttiin käytännössä heti, koska se on ominaisuuksiltaan ylivoimainen putki tämäntyyppiseen asennukseen. Silta-asennuksissa on aina omat vaatimuksensa, ja ROCKY -putkelta löytyy tähän tarvittavat hyväksynnät. Vastaavaa tuotetta ei käytännössä edes ole markkinoilla tarjolla, kertoo Pesonen.

Pipelife on Pesoselle ennestään tuttu. Vaativan silta-asennuksen suunnittelussa erityiskiitosta saa asiantuntevat työntekijät.

-        Saimme Pipelifelta nopeat vastaukset kaikkiin kysymyksiin koko projektin ajan. Varsinkin tuotepäällikkö Vesa Juka oli teknisessä opastuksessa suurena apuna, kun suunnittelimme silta-asennusta. On erittäin hyvä, kun voidaan soittaa suoraan toimittajalle ja kysyä, miten asennus kannattaa tehdä, kehuu Pesonen.

Projekti valmistui syksyllä 2020. Kokonaisuudessaan projekti sujui hyvin.

-        Itse silta-asennus tehtiin noin kolmessa viikossa, jonka jälkeen aloitettiin kaapelinvetotyöt. Nämä sujuivat hyvin, vaikka vetonaru jouduttiinkin laittamaan kahdessa osassa.  Kokonaisuudessaan projekti saatiin loppuun onnistuneesti, ja voin suositella Pipelifea ja ROCKY -kaapelinsuojaputkea vastaaviin asennuksiin, lopettaa Pesonen.   

Jaa sivu:

Lisätietoja

Contact images FI

Vesa Juka

Tuotepäällikkö, sähkö

+358500890288

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse