Ratkaisukokonaisuudet isoihin ja pieniin kohteisiin

Ratkaisukokonaisuudet isoihin ja pieniin kohteisiin

Laadukkaat tuotteet ja toimivat ratkaisut Pipelifelta

Pipelife Finland Oy on yksi Suomen johtavista LVIS-tuotteita valmistavista yrityksistä. Tuotevalikoimaan kuuluvat putki- ja kaivotuotteet, verkostotarvikkeet, hulevesien hallintajärjestelmät, öljynerottimet, pumppaamot, jätevesijärjestelmät, sähköasennus- ja kaapelinsuojatuotteet sekä älykkäät SmartHub ratkaisut. Pipelife valmistaa ratkaisuja niin talo- kuin kunnallisteknisiin kohteisiin, teollisuuden tarpeisiin sekä toimii muovituotteiden sopimusvalmistajana monille toimialoille. 

Pipelife tarjoaa monipuolisia ratkaisuja infra- ja kunnallisteknisen rakentamisen tarpeisiin. Tuotevalikoimastamme löydät mm. PE-, PP- ja PVC-paineputket ja yhteet, hitsausjärjestelmän sekä Raineo hulevesien hallintajärjestelmän.

Infratekniikka

Pipelife tarjoaa monipuolisia ratkaisuja infra- ja kunnallisteknisen rakentamisen tarpeisiin. Tuotevalikoimastamme löydät mm. viemärit ja vesijohdot tarvikkeineen, sekä Raineo hulevesien hallintajärjestelmän.

Pipelifen talotekniikan tuotevalikoimasta löydät ratkaisut kiinteistöviemäröintiin, kiinteistön kuivatukseen, jätevesien puhdistukseen ja maalämmön toteutukseen.

Talotekniikka

Pipelifen talotekniikan tuotevalikoimasta löydät kiinteistöviemärit, kattosadevesijärjestelmän, PEM-paineputket, maalämputket, hiekan- ja öljynerottimet.

Pipelifen kaivovalikoima koostuu varastokaivoista, asiakkaan tarpeen mukaan valmistettavista mittatilauskaivoista ja toimilaitekaivoista.

Kaivoratkaisut

Pipelifen kaivovalikoima koostuu varastokaivoista, asiakkaan tarpeen mukaan valmistettavista mittatilauskaivoista ja toimilaitekaivoista.

Cable protection reference pictures in Oulu Finland 2019

Sähkötuotteet

Pipelife sähköasennus- ja kaapelisuojatuotteista löydät asennusputket sähköasennuksiin kiinteistöissä ja kaapelinsuojatuotteet sähkö- ja televerkkojen rakentamiseen.

Pipelife tarjoaa tuotteet ja ratkaisut myös teollisuuden prosessien, kaivosten ja teollisuusrakentamisen eritystarpeisiin.

Teollisuusratkaisut

Pipelife tarjoaa tuotteet ja ratkaisut myös teollisuuden prosessien, kaivosten ja teollisuusrakentamisen eritystarpeisiin.

Valmistamme rotaatiovalettuja muovituotteita alihankintatuotantona asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti.

Erikoistuotteet

Valmistamme rotaatiovalettuja muovituotteita alihankintatuotantona asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti. 

Ajankohtaista Pipelifelta

puhdastulevaisuus.fi

 

 

placeholder

No news

placeholder

 

 
placeholder

 

 
placeholder

 

 
placeholder

 

 

No news

Tiesitkö?

Pipelifen tehtailla syntyvä muovijae käytetään aina uudelleen omassa tuotannossa. Käytämme tuotannossamme enenevissä määrin kierrätysraaka-ainetta. 

Recycling pictures
Recycling pictures

PUHTAAN VEDEN SAANTI TURVATTIIN NUORGAMISSA UUDELLA YLÄVESISÄILIÖLLÄ

Nuorgamiin tarvittiin uusi ylävesisäiliö vanhan säiliön tullessa elinkaarensa päähän. Kohteeseen valittiin Pipelifen suunnittelema kokonaisuus.

– Meillä oli ylävesisäiliön uusimisen kanssa tiukka aikataulu. Pipelife valittiin toteuttajaksi, sillä halusimme kaiken sujuvan mahdollisimman luotettavasti ja hyvin. Projektissa uusittiin koko ylävesisäiliö. Uudessa ylävesisäiliössä on nyt integroituna myös kalkkikivialkalointi ja UV-desinfiointi, kertoo toimitusjohtaja Paulus Lepistö Inarin Lapin Vesi Oy:stä.

– Projekti sujui hyvin ottaen huomioon, että kysymyksessä oli varsin monimutkainen kokonaisuus, johon tarvittiin useiden eri tahojen yhteistyötä. Meillä oli myynti, suunnittelu, tuotanto, asiakas ja asiakkaan automaatiourakoitsija tiiviissä yhteistyössä koko projektin ajan. Yhteistyöllä haasteet ratkaistiin ja lopputuloksena on kokonaisuus, joka palvelee asiakkaan tarpeita, kertoo vesihuollon tuotepäällikkö Joni Vihanta Pipelifelta.

PE800 paineviemärilinja Tampereella

VESILINJAN SANEERAUSKOHDE KAUHAJOELLA

Kauhajoella saneerattiin kilometrin verran vanhaa vesilinjaa. Urakassa käytettiin Pipelifen putkia.

– Tähän tulee kilometrin pitkä osuus, johon laitetaan 630mm ja 200mm vesiputket rinnakkain kulkemaan. Siitä tulee useampia sivuhaaroja, jotka liitellään vanhoihin putkiin, kertoo työn ohesta tavoitettu yrittäjä Aki Krekola.

Kauhajoen projektissa on tehty ensin pintatyönä yhteensä 24-metrisiä salkoja. Sen jälkeen valmiit salot on laskettu yksitellen niitä varten kaivettuihin monttuihin ja hitsattu lopuksi sähkömuhvilla yhteen.

– Kun putket ovat valmiiksi jo 24-metrisiä, työ on nopeaa. Tyytyväisiä me ollaan oltu Pipelifen kanssa. Toimitukset on sujuneet moitteetta. Aina on tullut tavara niin kuin on luvattu, ja laadussakaan ei ole ollut moittimista, Krekola summaa.

PE800 paineviemärilinja Tampereella

Halogeenivapaat sähköasennusputket TYKS Majakkasairaalaan

Turun yliopistolliseen keskussairaalaan valmistuu vuoden 2021 lopulla uusi TYKS Majakkasairaala.

– Sairaalakohteet ovat aina erityiskohteita. Kohteen rakentamisessa ja suunnittelussa tulee huomioida määräysten mukainen paloturvallisuus muun muassa halogeenivapaissa kaapeleissa, aloittaa projektipäällikkö Jari Matokangas Caverion Suomi Oy:ltä. 

Kohteeseen valitut Pipelifen halogeenivapaat Halovolt® asennusputket täyttävät uusien määräysten asettamat vaatimukset. Pipelifen putkeen päädyttiin käsiteltävyyden ja hyvän saatavuuden vuoksi.

– Pipelifen halogeenivapaat putket olivat meille helppo valinta kohteeseen, sillä tuotteen saatavuus sekä hinta olivat hyvät ja saimme putket kätevästi meille tutun tukkurin SLO:n kautta, kertoo Matokangas.

– Yleisesti halogeenivapaiden tuotteiden taivuteltavuus on haastavaa ja testasimmekin useita vaihtoehtoja saatavilla olevista putkista. Näistä vaihtoehdoista päädyimme Pipelifen uuteen vihreään putkeen, jatkaa Matokangas.

PE800 paineviemärilinja Tampereella

KANKAAN ALUEEN VESIHUOLTO RAKENTUU YHTEISTYÖLLÄ

Pipelife on toimittanut vuosien varrella Kankaalle vesi-, viemäri- ja sadevesiverkostojen rakentamiseen ja saneeraamiseen tarvittavia tuotteita. Pipelifen valikoimasta ovat löytyneet kaikki tarvittavat tuotteet ja tarvittaessa tehtaalla on valmistettu myös räätälöityjä tuotteita erikoisempiin tarpeisiin.

– Pipelifen tuotteet täyttävät urakka-asiakirjoissa vaaditut laatuvaatimukset. Laatuvaatimukset perustuvat Infra RYL:n vaatimuksiin. Tämän lisäksi Alvan kohteissa vaaditaan myös, että kaikki putket ovat SN8-luokan putkia. Kaivojen rakenne on tehty liikennekuormia vastaavaksi ja kansistorakenne on 40tn. Pipelifen tuotteet ovat sertifioituja ja siksi turvallisia käyttää, koska tuotantoa valvoo valmistaja sekä ulkopuolinen taho, kertoo Alva-Yhtiöiden Jussi Joutsenvirta.

– Tämän mittaluokan kaivoja ei ihan joka päivä tehdä. Valmistelu alkaa siitä, kun runkoputki tilataan määrämittaisena Talokaivolta. Kun runkoputki on saapunut, niin kaivon kasaajat aloittavat työnsä hitsaamalla pohjat, liittymät ja kaivon kansirakenteen. Tekijöillä on 20-30 vuoden kokemus näiden kaivojen työstämisestä, kertoo Pipelifen Jyväskylän yksikön päällikkö ja myyjä Lasse Varjo.

PE800 paineviemärilinja Tampereella

KAAPELIYHTEYDEN PARANTAMINEN TERVOLASSA ROCKY-PUTKELLA

Keväällä 2020 Tervolassa aloitettiin urakka kylän kaapeliyhteyden parantamiseksi. Projektin erityispiirteenä oli Kemijoen ylitys, ja uusi kaapeliyhteys päädyttiin rakentamaan pinta-asennuksena Kemijoen sillan yhteyteen. Projektiin valikoitui silta-asennuksiin sopiva Pipelifen ROCKY -kaapelinsuojaputki.

- ROCKY -kaapelinsuojaputkeen päädyttiin käytännössä heti, koska se on ominaisuuksiltaan ylivoimainen putki tämäntyyppiseen asennukseen. Silta-asennuksissa on aina omat vaatimuksensa, ja ROCKY -putkelta löytyy tähän tarvittavat hyväksynnät. Vastaavaa tuotetta ei käytännössä edes ole markkinoilla tarjolla, kertoo projektinvetäjä Tapio Pesonen Tenergia Oy:stä.

PE800 paineviemärilinja Tampereella

UUSI BETONIPUMPPAAMO KULJETTAA RAAHEN JÄTEVEDET KÄSITTELYLAITOKSELLE

Raahessa 70-luvulla rakennettu vanha jätevesipumppaamo oli tullut elinkaarensa päähän ja piti vaihtaa uuteen. Pumppaamon rooli Raahen jätevesien käsittelyssä on merkittävä, sillä se johdattaa päivässä keskimäärin 2500-5500 kuutiota jätevettä käsittelylaitokselle puhdistettavaksi. Pipelife valikoitui kohteen pumppaamotoimittajaksi.

– Meidän vesihuoltotiimi otti haasteen vastaan ja alkoi miettimään kohteen kokonaisvaltaista rakennesuunnittelua ja pumppaamon teknistä toteutusta. Suunnittelu tehtiin tiiviissä yhteistyössä tilaajan kanssa, kertoo Pipelifen vesihuollon asiakasvastuupäällikkö Jaakko Kiiskilä.

– Yhteistyö projektissa on sujunut hyvin. Kaikki asiat on ratkenneet yhdessä keskustelemalla. Jaakko ja Onni ovat tuoneet Pipelifelle selkeästi uudenlaista osaamista ja ovat ammattimiehiä jätevesi- ja pumppaamopuolella. He osaavat työnsä hyvin ja on voitu luottaa, että hommat hoituvat, kehuu  Raahen Veden toimitusjohtaja Esa Seppänen.

PE800 paineviemärilinja Tampereella

Stormbox II hulevesikasettien asennuskohde

Oulun Kivikkokankaalle asennettiin Pipelifen Stormbox II -hulevesikenttä. Kenttä oli kokoluokaltaan 3,6 x 6 metriä ja sisälsi 33 kpl Stormbox II -hulevesikasetteja. Asentajille Pipelifen Stormbox -hulevesikasetit olivat ennestään tuttuja, perinteistä Stormbox mallia on asennettu aiemmin jo monelle työmaalle. Myös uusien Stormbox II -hulevesikasettien asennus sujui hyvin, erityiskiitosta sai asentamisen nopeus ja helppous:

- Uusi malli oli helppo asentaa, kun osat loksahtavat paikalleen ilman erillisiä liittimiä. Myös kentän läpiviennit toteutuivat erittäin kätevästi tällä uudella mallilla. Kaiken kaikkiaan asennus kohteessa sujui hyvin ja saimme lyhyessä ajassa koko kentän kasaan, kertoo asentaja Kimmo Toppi.

Stormbox II reference in Oulu Finland 2019

PVC-ALITUSPUTKIKOHDE MUHOKSELLA

Muhoskuitu-hankkeessa toteutettiin Kylmälänkyläntiellä tienalitus Pipelifen PVC-alitusputkella. Kohteen asennus tehtiin myyräporaamalla. 

    - Kohteena tämä oli keskivertokohde, vaikka kivinen maa antoikin haastetta putken kulkusuunnalle. Kokonaisuudessaan tämän kohteen alitus sujui hyvin, ja Pipelifen alitusputki pärjäsi erinomaisesti, kertoo Veikko Mäkelä Koneurakointi V.Mäkelä Oy:stä.

    - Pipelifen PVC-alitusputki on näistä putkista lujin minkä tiedän. Tämä putki kestää mielestäni parhaiten työntämistä ja vetämistä asennusolosuhteissa, kehuu Mäkelä.

PE800 paineviemärilinja Tampereella

Tutustu myös

Pipelifen ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet. Voit myös liittyä uutiskirjeemme postituslistalle.

Materiaalipankki

Lataa laatudokumentit, teknisetkuvat, asennusohjeet, esitteet ja hinnasto.

Pipelifen myynti ja asiakaspalvelu palvelee joka arkipäivä klo 8-16.

Yhteystiedot

Pipelifen myynti ja asiakaspalvelu palvelee joka arkipäivä klo 8-16. 

Pipelife Finland Oy on tarjonnut ratkaisujaan monenlaisiin kohteisiin.

Referenssit

Pipelife Finland Oy on tarjonnut ratkaisujaan monenlaisiin kohteisiin. Tutustu asennuskohteisiin.

Pipelife Academy verkko-oppimisympäristö kaikille muoviputkijärjestelmistä kiinnostuneille.

Pipelife Academy

Pipelife Academy verkko-oppimisympäristö kaikille muoviputkijärjestelmistä kiinnostuneille. 

Olemme yksi johtavista muoviputkijärjestelmien toimittajista

Pipelife Finland Oy on osa eurooppalaista ja pohjoismaiden johtavaa Pipelife International muoviputkikonsernia, joka toimii globaalisti 24 maassa. Kansainvälisenä toimijana Pipelifella on käytössään johtavan LVIS-tuotevalmistajan materiaali-, tuote- ja valmistustekninen osaaminen. Pipelife International kuuluu maailman suurimman tiilivalmistaja Wienerberger AG.n omistukseen.

All Pipelife production sites and main offices in Europe

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse