Mitoitusohjelmat nopeuttavat LVI-suunnittelua

05. heinäkuuta 2022

Mitoitusohjelmat.fi-sivusto kerää yhteen kaikki Pipelifen ja Talokaivon mitoitusohjelmistot. LVI-suunnittelijoiden ei enää tarvitse pyörittää työpöydillään tuotekatalogeja, millimetripaperia ja taskulaskinta, sillä mitoitusohjelma laskee ja piirtää annettujen lähtöarvojen perusteella kaiken valmiiksi kohteeseen sopivilla tuotteilla. Helppokäyttöiset ohjelmistot tehostavat suunnittelutyötä ja antavat varmasti oikean lopputuloksen. Uusimmat ohjelmistot on tehty yhteistyössä Talokaivon asiantuntijoiden kanssa.

 – Pystytimme yhdessä tällaisen mitoitusohjelmat.fi-sivuston, johon on tuotu kaikki meidän ja Pipelifen ohjelmistot. Yhdeltä sivustolta suunnittelijan on helppo löytää etsimänsä ja esimerkiksi tulostaa omaan CAD-ohjelmistoonsa kuvat pumppaamoista ja muista tuotteista, kertoo Talokaivolla mitoitusohjelmien kehittäjänä toimiva Aki Pelkonen.

Ensimmäiset LVI-suunnittelijan tueksi kehitetyt ohjelmistot näkivät Talokaivolla päivänvalon jo 1990-luvulla. Nykypäivän rakentaminen on niin hektistä, että LVI-suunnitelmat pitää pystyä tekemään usein hyvin tiukalla aikataululla.

– Jossain vaiheessa aloimme saada yhä useammin sellaisia suunnitelmia, joissa oli paljon puutteellisia tietoja. Käytännössä mitoitusohjelma oikeellistaa sitä suunnitelmaa ja nopeuttaa koko prosessia niin, että valmiita suunnitelmia voidaan tuottaa nopealla aikataululla, Pelkonen selventää.

– Olemme tehneet kaikki mitoitusohjelmat.fi-sivuston ohjelmistot itse. Minulla on pitkä tausta pumppaamoista, olen kerännyt ja koonnut paljon tietoa sekä lukuja. Oma ohjelmoijamme Arnold Hakanen on luonut niiden pohjalta helppokäyttöisiä ohjelmistoja. Hän on kiinnittänyt ohjelmistokehityksessä huomiota nimenomaan helppokäyttöisyyteen, Pelkonen kertoo.

 

Suunnittelijalle helppokäyttöiset ja johdonmukaiset ohjelmistot


VisioPlan Talotekniikka Oy tarjoaa LVI-suunnittelua erilaisiin kohteisiin aina asuntojen korjausrakentamisesta toimitiloihin ja kaupan sekä teollisuuden tarpeisiin. Mitoitusohjelmia tarvitaan yrityksen arjessa lähes päivittäin. VisioPlanin suunnittelijat ovat käyttäneet mitoitusohjelmat.fi:n ohjelmistoja esimerkiksi pumppaamoiden ja hulevesien viivytyksien suunnittelussa.

 – Tarve ohjelmistojen käytölle tulee tuotteiden mitoituksesta. Ennenhän mitoituksia tehtiin katalogeista katsomalla, mutta nykyään meidän suunnittelijoiden avuksi on tehty tietenkin nämä ohjelmistot, toteaa VisioPlan Talotekniikan toimitusjohtaja Antti Ollikainen.

 – Laitemitoituksiin käytämme erilaisia mitoitusohjelmia LVI-puolella aika laajasti, muun muassa ilmanvaihtoon, pumppausjärjestelmiin ja yleisesti erilaisiin järjestelmämitoituksiin, Ollikainen kertoo.

Vaikka ohjelmistot tekevätkin mitoituksesta ja koko suunnitteluprosessista aiempaa nopeampaa ja helpompaa, korostaa Ollikainen suunnittelijan osaamisen ja pohjatöiden tekemisen tärkeyttä.

– Ennen ohjelmiston käyttöä suunnittelijan pitää tietysti tuntea ja tietää se, mitä on mitoittamassa. Se vaatii suunnittelijalta aika paljonkin pohjatyötä, Ollikainen muistuttaa.

– Talokaivon ja Pipelifen ohjelmat ovat olleet suunnittelijan näkökulmasta helppokäyttöisiä. Johdonmukainen eteneminen mitoituksissa auttaa tuotevalinnoissa hyvinkin paljon, Ollikainen kiittelee.

 

Jatkuva kehitys tuo uusia ominaisuuksia


Vaikka Talokaivon ja Pipelifen ohjelmistot on suunniteltu lähtökohtaisesti mahdollisimman helppokäyttöisiksi, ei asiakkaan mahdollisissa ongelmatilanteissa tarvitse pelätä jäävänsä yksin. Suoraan mitoitusohjelmat.fi-sivustolta löytyy pumppaamoiden mitoitukseen koulutusvideo, jonka avulla pääsee varmasti hyvin alkuun. Lisäksi Pipelife ja Talokaivo tarjoavat erillisiä koulutuksia kaikkiin mitoitusohjelmiin aina tarpeen mukaan.

– Järjestämme jatkuvasti koulutuksia suunnittelutoimistoille esimerkiksi Teamsin välityksellä. Sitten kun tämä koronakausi tästä päättyy, niin pääsemme jälleen suoraan toimistoille kouluttamaan, Pelkonen kertoo.

Pipelife ja Talokaivo kehittävät ohjelmistojaan aktiivisesti. Vanhoja ohjelmistoja viedään parempaan suuntaan suunnittelijoilta saadun asiakaspalautteen perusteella. Oman ohjelmoijan ansiosta muutoksia voidaan tehdä hyvinkin nopealla aikataululla. Vanhojen ohjelmien jatkokehityksen lisäksi kehitetään koko ajan myös täysin uusia ohjelmistoja.

 – Yhteistyö Talokaivon ja Pipelifen kanssa on ollut aika helppoa. Heidän ohjelmistonsa tukevat suunnitteluamme ja palvelu myynnissä on ollut hyvää, Ollikainen kuvailee.

 – Meihin voi aina ottaa yhteyttä ja kysyä, jos tulee kysymyksiä mitoitusohjelmista, Pelkonen kannustaa.

 

Jaa sivu:

Lisätietoja

Contact images FI

Marko Heikkinen

Head of new business development, Nordic

+358407186640

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse