ALHAISEMMAT C02 PÄÄSTÖT VASTUULLISILLA BIO-ORIENTOIDUILLA PCV-PUTKILLA

16. huhtikuuta 2021

Pipelife ottaa pohjoismaissa merkittävän askeleen hiilidioksidipäästöjen alentamisessa aloittamalla bio-orientoitujen (vastuullisten) muovituotteiden valmistuksen 100 % fossiilivapaaseen PVC-muoviin perustuen. Ensimmäiset Fossiilivapaan ratkaisun toimitukset on tehty kunnianhimoiseen Toivo-projektiin (Hoppet) Göteborgissa. Hankkeen avulla Göteborgin kaupunki tavoittelee täysin fossiilivapaata rakentamista osana kaupungin pitkän aikavälin ilmastostrategiaan, jonka tavoitteena on vähentää 75 % kasvihuonepäästöjä vuoteen 2050 mennessä.

PVC-RATKASUILLA HYVÄSTÄ ERINOMAISEEN YMPÄRISTÖVAIKUTUKSEEN


PVC on huolella valittu materiaali monissa putkien käyttökohteissa kunnallisteknisessä ja talonrakentamisen hankkeissa, johtuen sen eduista moniin muihin materiaaleihin verrattuna. PVC-putket ovat luotettavia, kestäviä yli 100 vuoden kestoiällään ja niitä voidaan käyttää useissa rakentamisen ja teollisuuden käyttökohteissa kuten juoma-, kastelu- ja jätevesien johtamisessa tai sähkö- ja tiedonsiirtoverkkojen rakentamisessa.

Kestävän kehityksen kriteereillä arvioituna PVC-putkilla on maltillinen ympäristövaikutus muihin materiaaleihin verrattuna. Tämä johtuu alhaisesta elinkaarivaikutuksesta valmistuksesta käyttöön ja materiaalin uudelleen kierrätettävyyteen. Hyväksi tunnustettua ympäristövaikutusta voidaan edelleen parantaa käyttämällä uusiutuvaa PVC-raaka-ainetta. Biotuoteteollisuuden tuottama mäntyöljypohjainen syöttöaine kehittää PVC-putkien ympäristövaikutuksen hyvästä erinomaiseksi.

PVC-PUTKEN HIILIJALANJÄLKI ALENEE 76 %

Toivo-projekti “Hoppet” oli Pipelifelle erinomainen mahdollisuus viedä ympäristövaikutus aivan toiselle tasolle. Göteborg aloitti projektin osana kaupungin pitkän ajan ilmastostrategiaa, jonka tavoitteena on vähentää 75 % kasvihuonepäästöjä vuoteen 2050 mennessä. Kunnianhimoinen tavoite on perustaa fossiilivapaa perusasteen koulu, yhdistää useat rakentamisessa käytetyt menetelmät, materiaalit, sekä kestävän rakentamisen asiantuntijat, innovaattorien ja toimittajien ratkaisut, joilla luodaan tulevaisuuden kestävää yhteisöllistä rakentamista.

PIpelife Sverige sitoutui toimittamaan hankkeeseen PVC-muoviratkaisut kiinteistön viemäröintiin, tekniseen kuivattamiseen ja hulevesien hallintaan liittyen tuottaen mahdollisimman alhaisen ympäristö jalanjäljen. “Olemme onnistuneet alentamaan putkiasennuksillamme hiilijalanjälkeä 76 %“ tarkentaa Ove Söderberg, Tuotepäällikkö Pipelife Sverigelta. Päästöjen alentaminen onnistui paikalliseen lähellä kohdetta toteutettuun lopputuotteen valmistukseen, paikalliseen täysin kierrätettävään bio-orientoituun INOVYNIN materiaaliin ja siihen yhdistettyyn kierrätysmateriaalijakeeseen perustuen.

INOVYNin fossiilivapaa PVC on uusiutuvasta syöttöaineesta valmistettava erikoisraaka-aine, joka valmistetaan puupohjaisesta metsäteollisuuden sivuvirran materiaalista. Sen avulla on mahdollisuus saavuttaa yli 90% alhaisemmat kasvihuonepäästöt verrattuna perinteiseen PVC materiaaliin RSB sertifioidusti (Round Table on Sustainable Biomaterials)

“Olemme ylpeitä kun voimme osallistua Hoppet-projektiin” ja mahdollisuudestamme olla alentamassa Göteborgin ja tulevaisuudessa monien muiden Pohjoismaisten kuntien ympäristövaikutusta meidän vastuullisilla PVC-putkilla“, lisää Söderberg Pipelifelta.

Fossil Free PVC Pipes for Hope Project Sweden

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse