Kestävät tuotteet ja ratkaisut

Tavoitteenamme on tehdä kestäviä, helppokäyttöisiä ja turvallisia tuotteita, joilla pystytään vastaamaan rakentamisen tarpeisiin ja saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteita. Arvolupauksemme mukaisesti valmistamme laadukkaat tuotteet kilpailukykyiseen hintaan. Valmistamamme tuotteet täyttävät rakennustuotteilta vaadittavat olennaiset tekniset vaatimukset. Lisäksi varmistamme, että valmistamamme ja edelleen myymämme tuotteet soveltuvat Suomen olosuhteisiin ja rakentamistapaan. Kehitämme ratkaisumme tulevien vuosikymmenten tarpeisiin, pyrimme kehittämään tuotteidemme kestävyyttä, ominaisuuksia ja ekotehokkuutta jatkuvasti kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. 

Laatu

Pipelife Finlandissa toimimme SFS-EN ISO 9001:2015 laadunhallinnan ja ISO 14001:2015 ympäristöjohtamisen standardien mukaisesti. Ulkopuolisena laadunvalvojana toimii yksi maailman suurimmista testaus-, tarkastus- ja sertifiointialan toimijoista, Kiwa inspecta Oy. Lue lisää ISO 9001 ja ISO 14001 standardista.

Osalla tuotteistamme on myös muoviputkituotteille ja -järjestelmille myönnettävä vapaaehtoinen Nordic Poly Mark (NPM) -laatumerkki. NPM-laatumerkki on osoitus EN-standardien, Suomessa rakennustuotteille vaadittujen teknisten vaatimusten ja pohjoismaisten korkeiden laatuvaatimusten täyttymisestä. Nordic Poly Mark on riippumattoman INSTA-CERT-ryhmän luoma ja kaikille valmistajille avoin sertifiointijärjestelmä. Lue lisää Nordic Poly Markista.

Osalle tuotteistamme löytyy EPD-ympäristöseloste (Environmental Product Decralation), jolla esitetään tuotteen ympäristövaikutukset sen elinkaaren ajalta. Ympäristövaikutus arvioidaan kansainvälisen EN 15804 standardin mukaisesti. EPD -ympäristöselosteet ovat kolmannen osapuolen verifioimia.

Lisäksi kaikille tuotteille, joilla on harmonisoitu eurooppalainen standardi (hEN) ja joille voidaan hakea eurooppalainen tekninen arviointi (ETA) tai eurooppalainen arviointiasiakirja (EAD), laaditaan myös suoritustasoilmoitus (DoP) ja tuote varustetaan CE-merkinnällä.  Lue lisää CE-merkinnästä Muoviteollisuuden ja Ympäristöministeriön sivuilta. 

Laatu

Tuotteiden pitkä käyttöikä

Tuotteiden pitkäaikaisella käyttöiällä on suuri merkitys tuotteiden elinkaarikustannuksia ja ympäristövaikutuksia (hiilijalanjälki) arvioitaessa. Pipelife testaa tuotteensa laatukäytänteiden, laatuohjelman, Nordic Poly Mark -vaatimusten ja EN-standardien mukaisesti, tavoitteena saavuttaa tuotteissa mahdollisimman pitkä käyttöikä. Ympäristövaikutuksia voidaan todentaa EPD-ympäristöselosteiden avulla; vertailemalla eri rakennusmateriaalien ja -tuotteiden elinkaaren ympäristövaikutuksia projekteihin voidaan valita vähähiilisiä ratkaisuja.

Muoviputkijärjestelmien elinkaarivaikutusta arvioitaessa voidaan käyttää myös standardeissa käytettyä 50 vuoden vähimmäiskestävyyttä pidempää muoviputkijärjestelmien käyttöikäolettamaa. Eurooppalaisen muoviputkijärjestö TEPPFA:n riippumattoman tutkimuksen mukaan, oikein asennettuna ja käytettynä muoviputkijärjestelmien käyttöiäksi voidaan olettaa jopa yli 100 vuotta. TEPPFA:n tutkimukseen muoviputkien elinkaaresta ja niiden ympäristöjalanjäljestä osallistui noin 60% Euroopan putkiteollisuusyrityksistä. Elinkaarivaikutusta arvioitaessa tulee huomioida myös muovimateriaalin kierrätettävyys. Kun muoviputkijärjestelmä tulee käyttöikänsä loppuun, muovimateriaali voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen uusissa käyttökohteissa.

Pitkä käyttöikä

Kustannustehokas ja kestävä valinta

Muoviputkilla on alhaisempi murtumis- ja vuotoriski verrattuna muihin putkimateriaaleihin. Muoviputkissa yhdistyvät sekä joustavuus että lujuus, jonka vuoksi ne kestävät hyvin ulkoista rasitusta. Putken sileä sisäpinta tarjoaa loistavat virtausominaisuudet ja vähentää tukkeutumisriskiä. Muoviputkilla on hyvä kemikaalinkesto, joten niitä voidaan käyttää turvallisesti niin happamissa kuin emäksisissä ympäristöissä. Muoviputket ovat kevyempiä kuin muut materiaalit, minkä ansiosta niitä on helpompi käsitellä ja asentaa. Tämä tuo säästöjä kuljetus- ja asennuskustannuksissa. Muoviputket säilyttävät niiden ominaisuudet koko käyttöiän ja vaativat hyvin vähän huoltoa käytön aikana.

Laatu

Energiatehokkuus

Muovien raaka-aineet syntyvät öljynjalostuksen jo olemassa olevista prosesseista ja ne kuluttavat ainoastaan 4 % maailman uusiutumattomista (fossiilisista) raaka-aineista. Muoveja prosessoidaan huomattavasti matalammissa lämpötiloissa kuin muita materiaaleja, näin ollen prosessi vie vähemmän energiaa. Muovia voi myös valmistaa luonnon uusiutuvista lähteistä.

Elinkaarilaskuri

Tutustu tuotteisiin

Hulevedet haltuun Raineolla

Pipelifen ratkaisu hulevesien hallintaan on Raineo. Raineo järjestelmäkokonaisuus kattaa tuotteet hulevesien keräämiseen, johtamiseen, puhdistamiseen, viivyttämiseen, imeyttämiseen ja varastointiin. Raineo ratkaisuista löydät tuotteiden lisäksi palvelut järjestelmän toimivuuden seurantaan ja toiminnan ylläpitämiseen.

Raineo valikoiman avulla rakennat järjestelmän yksittäisen kiinteistön tarpeeseen tai laajempiin kokonaisuuksiin, joilla huolehdit esimerkiksi pysäköintialueen, huoltoaseman, kerrostaloalueen ja teollisuusalueen hulevesien hallinnasta ja puhdistamisesta. Järjestelmäkokonaisuus on suunniteltu pohjoismaiset olosuhteet huomioiden. 

Pipelifen ratkaisu hulevesien hallintaan on Raineo. Raineo järjestelmäkokonaisuus kattaa tuotteet hulevesien keräämiseen, johtamiseen, puhdistamiseen, viivyttämiseen, imeyttämiseen ja varastointiin. Raineo ratkaisuista löydät tuotteiden lisäksi palvelut järjestelmän toimivuuden seurantaan ja toiminnan ylläpitämiseen.  Raineo valikoiman avulla rakennat järjestelmän yksittäisen kiinteistön tarpeeseen tai laajempiin kokonaisuuksiin, joilla huolehdit esimerkiksi pysäköintialueen, huoltoaseman, kerrostaloalueen ja teollisuusalueen hulevesien hallinnasta ja puhdistamisesta. Järjestelmäkokonaisuus on suunniteltu pohjoismaiset olosuhteet huomioiden.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse

Jaa sivu:

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse