Erikoisvalmisteinen tierumpu taimenien avuksi

Kohteen tiedot

Yhteistyössä Pipelife Finland Oy, Talokaivo Oy, WWF, K-ryhmä ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry

Pipelife Finland Oy ja Talokaivo Oy mukana K-Kalapolut talkoissa


WWF, K-ryhmä ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry järjestivät 3.8.2019 Hollolan Ylösjoen varrella talkootapahtuman, jossa kunnostettiin lisääntymispaikkoja alkuperäiseksi todetulle taimenkannalle. Uhanalaiset taimenet eivät ole pitkään aikaan päässeet kutemaan Ylösjoen varrelle, koska vanhat betoniset tierummut ovat estäneet niiden vapaan nousun kutupaikoille. Taimenien kulkua hankaloittaneet tierummut vaihdettiin uuteen erikoisvalmisteiseen tierumpuun. Perinteiseen tierumpuun verraten uudessa tierummussa on huomioitu taimenien kulku muokkaamalla tierummun alaosaa siten, että kalat pääsevät nyt esteettömästi kulkemaan kutupaikoille.

    - Uusi tierumpu suunniteltiin ja valmistettiin meillä Talokaivon Keravan tehtaalla WWF:n virtavesiasiantuntijan Manu Vihtosen ohjeilla. Tierummun laminaarinen virtaus muutettiin siten, että putken sisällä virtaava vesi muistuttaisi mahdollisimman paljon luonnon puroja, kertoo myynti-insinööri Heikki Vihtonen Talokaivolta.

Erikoisvalmisteinen tierumpu on ensimmäinen laatuaan. Putki on kymmenen metriä pitkä ja yli kaksi metriä halkaisijaltaan. Polyeteenistä valmistettu kierresaumaputki on sekä kestävä että kierrätettävä. Tierumpu lahjoitettiin projektiin yhteistyössä Onnisen kanssa.
Talkoopäivänä vapaaehtoiset talkoolaiset tarttuivat itsekin lapion varteen.

    - Minulle ja perheelleni kalastus on ollut tärkeä harrastus jos vuosikausia. Kun toimitusjohtajamme Kimmo (Kedonpää) kertoi minulle tierummun lahjoittamisesta ja K-Kalapolut-tapahtumasta, olin heti innolla mukana. Talkoopäivään otin myös puolison mukaan. Tässä tehdään tärkeää työtä Suomen taimenkannoille, kertoo Vihtonen.

Vesien suojelutyön tukeminen on yksi Pipelife Finlandin sosiaalisen vastuun (CSR) pääryhmistä. Muita pääryhmiä ovat lapsi- ja nuorisotyön sekä veteraanien tukeminen. Ensisijaisesti Pipelife pyrkii pitkäaikaisella toiminnalla olemaan hyvä, joustava ja erilaisuutta arvostava työpaikka. Todisteena tästä Pipelife on saavuttanut useana vuotena peräkkäin menestystä Suomen parhaat työpaikat (GPTW) kilpailussa.

 

Mikä K-Kalapolut?

Suomen vaelluskalat ovat uhanalaisia, koska pienet purot ja joet ovat täynnä kutuesteitä. K-ryhmä ja ympäristöjärjestö WWF tekevät yhteistyötä uhanalaisten vaelluskalojen pelastamiseksi. Vuoden 2019 aikana järjestetään noin kymmenkunta K-Kalapolut-talkootapahtumaa. K-Kalapolut-yhteistyö jatkuu vuoteen 2021 asti.

 

Lue lisää

Jaa sivu:

Lisätietoa

Contact images FI

Mika Ervasti

Tuotepäällikkö

+358408453206

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse