GEOCLEAN® PUHDISTUSTEKSTIILI BIOHAJOTTAA ÖLJYT HULEVEDESTÄ

11. lokakuuta 2021

Pipelifen uutuustuote GeoClean® puhdistustekstiili poistaa hulevesistä biohajottamalla hiilivedyt ja PAH-yhdisteet ennen niiden luontoon pääsyä. GeoClean® puhdistustekstiili mahdollistaa luonnonmukaisen imeyttämisen paikallisesti ja on asennuksen jälkeen täysin huoltovapaa.

Syksyn 2021 uutuustuotteena Pipelife toi yksinoikeudella markkinoille GeoClean® puhdistustekstiilin. Pipelifen tuotepäällikkö Mika Ervasti avaa GeoCleanin® ominaisuuksia:

- Hulevesialueiden ja imeytysrakenteiden suunnitteluun GeoClean on huipputuote, sillä se mahdollistaa luonnonmukaisen imeyttämisen paikallisesti. Tekstiilin toiminta perustuu aktiiviseen biohajottamiseen maaperässä luonnollisesti esiintyvillä bakteereilla.

GeoClean® puhdistustekstiili toimii kolmella tavalla: Se imeyttää tekstiilille saapuvan veden välittömästi, puhdistaa sitomalla hulevesien hiilivedyt ja PAH-yhdisteet sekä auttaa paikallista mikrobitoimintaa hajottamaan saasteet luonnollisella tavalla.

- GeoCleanilla on todella hyvä vedenläpäisykyky (10-2 m/s) ja sen puhdistusominaisuudet ovat erinomaiset! Esimerkiksi öljyn hiilivedyistä tekstiili poistaa 90-99+%  erittäin vaarallisista PAH-yhdisteistä saadaan 60–70 %:n vähentymä, kun lähtöpitoisuus on 50 ng/l, kehuu Ervasti.

- Lopulta paikallisten pieneliöiden toiminta biohajottaa sitoutuneet hiilivedyt ja hulevedet imeytyvät puhtaana    luontoon, hän jatkaa.

Biohajottaakseen tehokkaasti paikalliset pieneliöt tarvitsevat ympäristöltään ravintoa, kosteutta, happea ja lämpöä. GeoClean® puhdistustekstiili edistää, kiihdyttää ja aktivoi biohajotusta.

- GeoClean toimii biohajotuksen aktivaattorina ja tarjoaa optimaalisen, pitkäkestoisen ja huoltovapaan alustan  pieneliöiden luonnolliselle toiminnalle, kertoo Ervasti.

GeoClean® puhdistustekstiilin käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat: tekstiiliä voidaan hyödyntää kaikilla päällystetyillä alueilla missä on liikennettä ja alueen pohjavesiä haluaan suojella. Käyttökohteita ovat muun muassa kaupunki-, pysäköinti-, teollisuus- ja asuinalueet, moottoritiet ja kadut, rautatiet, lentokentät ja suuret logistiikkakeskukset.
 

OSALLISTU SUUNNITTELUKILPAILUUN

– voit voittaa SUP-LAUdan!


GeoClean® puhdistustekstiili lanseerataan lokakuussa Yhdyskuntatekniikkamessuilla osastomme lisäksi YT21 uutuustuote -kilpailussa. Kilpailun teemana on vastuullisuus. Auta meidät voittoon antamalla äänesi tapahtumasivuilla.

Osana lanseerausta järjestämme asiakkaillemme suunnittelukilpailun: Kerro meille, mihin sinä käyttäisit GeoClean® puhdistustekstiiliä – voit voittaa SUP-laudan!

25.10.2021: Kilpailuaika päättynyt 24.10.2021. Kilpailun voittajalle ilmoitettu henkilökohtaisesti. 

Jaa sivu:

Lisätietoja

Contact images FI

Mika Ervasti

Tuotepäällikkö

+358408453206

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse