Pipelife mukana Vesilaitosten digitalisointi -hankkeessa

03. maaliskuuta 2020

Pohjois-Pohjanmaan liitto on myöntänyt Oulun yliopistolle Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) 370 000 euron rahoituksen vesilaitosten digitalisointiprojektille. Hankkeen tavoitteena on helpottaa vesilaitosten jätevesiverkoston ylläpitoa kehittämällä uusia digitaalisia työkaluja.

Digitalisointihankkeessa luodaan vesilaitoksille mitattavien tietojen käsittelyyn uusia analyysityökaluja ja –malleja, joiden avulla voidaan kehittää jätevesiverkoston hallintaa, sekä havaita poikkeamat ja vuodot verkostossa.

Jätevesiverkoston hallinnan parantaminen vähentää ympäristöön ja asutukseen kohdistuvien haittojen, kuten jätevesivuotojen ja tukosten määrää. Verkoston parempi hallinta vähentää myös jätevesilaitosten kuormaa, ja täten puhdistusprosessin aiheuttamaa energiankulutusta ja päästöjä.

Kahden vuoden digitalisointi hanketta koordinoi Allied ICT Finlandin (AIF) Water Ecosystem. Hanke toteutetaan yhteistyössä neljän vesilaitoksen kanssa – Oulun Vesi, Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY), Kuopion Vesi ja Kempeleen vesihuolto.

Mukana on myös kaksitoista innovatiivista yritystä ympäri Suomen. Pipelife on yksi näistä. Water Ecosystem järjesti avoimen vesilaitostyöpajan, johon osallistui vesilaitoksia, yrityksiä ja tutkijoita. Vesilaitokset esittelivät omia haasteitaan, joihin tarvitaan uusia innovatiivisia ratkaisuja.

    - Työpajan osallistujat kertoivat avoimesti omia näkemyksiään ja löysimme yhteistyömahdollisuuksia, joista rakensimme EAKR-digitalisointihankkeen, kertoo AIF Water Ecosystemin johtaja Pirkko Taskinen.

    - Älykkäät verkoston hallintaratkaisut voivat auttaa vesilaitoksen päätöksenteossa. Ne optimoivat vesilaitosten kustannuksia pumppauksessa tai kemikaalikustannuksissa ja auttavat kohdistamaan investoinnit ja ennakoivan huollon voimavarat riskiperusteisesti alttiisiin verkoston kohtiin. Tämä hanke on meidän näkökulmasta mielenkiintoinen, sillä tyypillisesti parhaat innovaatiot syntyvät verkostojen leikkauspisteissä. Me luotamme siihen, että tämän hankkeen kaltaisessa monen toimijan kehitysverkosto pystymme yhdessä kehittämään vesilaitoksen tarpeisiin parhaiten soveltuvia ratkaisuja, kertoo Pipelife Finland Oy:n CIMO Marko Heikkinen.

PIPELIFE MUKANA VESILAITOSTEN DIGITALISOINTI -HANKKEESSA

Jaa sivu:

Lisätietoja

Contact images FI

Marko Heikkinen

Head of new business development, Nordic

+358407186640

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse