Tutustu meihin! (Osa 4)

07. joulukuuta 2018

Pipelife esittelee kesän 2018 aikana työntekijöitään. Kysyimme heiltä, minkälaista työnteko on Suomen parhaimmassa teollisen alan yrityksessä.

Vuoroesimies, Utajärven tehdas


Olen Tomi, ja toimin Utajärven tehtaalla vuoroesimiehenä. Aloitin Pipelifella syyskuussa vuonna 2005. Olen alun alkaen tullut tänne työvoimaa vuokraavan yrityksen kautta linjamieheksi. Vuonna 2007 siirryin sitten "talon kirjoille", ja nyt noin vuosi sitten olen aloittanut tässä vuoroesimiehen tehtävässä.

Meillä työn tekeminen on mielenkiintoista, ei ole kahta samanlaista päivää. Aina löytyy uutta ratkottavaa. Yleensä aloitan päiväni vuoronvaihtopalaverissa, jossa käydään läpi miten edellinen vuoro on mennyt. Näillä tiedoilla valmistaudutaan sitten omaan vuoroon. Vuoronvaihtopalaverin jälkeen siirrytäänkin omiin töihin, joka sisältää laadunvalvontaa, pakkaamista ja linjastartteja. Laadunvalvonnalla tarkoitetaan eri testauksia, joiden avulla mitataan ja tarkistatetaan että meiltä lähtevät putket ovat priimaa. Kerran vuorossa tehdään tarkemmat testaukset laadun varmistamiseksi. Vuorot päättyvät taas vuoronvaihtopalaveriin, jossa kerrotaan seuraavalle vuorolle mitä päivän aikana on sattunut ja tapahtunut.

Odotan mielenkiinnolla tulevaa, meillä on paljon uutta tulossa. Saa nähdä, mitä kaikkea nämä tuovat tullessaan. Aina pitää mennä eteenpäin, eli kuljetaan kehityksen mukana. 

Arvot näkyvät toimipaikkani arjessa siten, että tiedetään yhteiset tavoitteet, ja kaikki pyrkivät toimillaan niitä kohti. Täällä kaikki saavat olla ns. samalla viivalla, uudet ja vanhat työntekijät, ja kaikki kannustavat toisiaan. Tiimissä yhteistyö sujuu oikein hyvin, ja se onkin varmasti parasta tässä työssä – hyvä porukka.

Täällä huomioidaan kaikki samalla tavalla, ja annetaan sopivasti vastuuta. On mukavaa, kun meidät otetaan päätöksentekoon matkaan ja saa oman äänen kuuluviin. Mielellään sitä lähtee aamulla töihin.

 

Logistiikka, Utajärven tehdas


Olen Jorma, ja toimin Utajärven tehtaalla varastonhoitajana. Huolehdin siis tavaran vastaanotosta ja lähetyksistä. Tähän sisältyy rahtikirjojen tekoa, tuotteiden keräilyä ja muita logistiikan tehtäviä.

Olen aloittanut jo vuonna 1978, silloin kuulin että tänne on tulossa muovitehdas. Olin tuolloin juuri päässyt armeijasta ja mietin että tämä kuulosti hyvälle vaihtoehdolle, saisi jäädä kotiseudulle lähelle kotia. Tuttavan kautta kuulin avoimesta paikasta, ja siitä sitten päätin tulla käymään. Sillä tiellä ollaan edelleen.

Tämä (Utajärvi) on sellainen paikka, että täällä viihdytään pitkään. Itsekin olen 40 työvuoden aikana ehtinyt työskennellä melkein joka puolella - vuoroissa, rouhimotyöntekijänä, vuoroesimiehenä, laboranttina ja koneenkorjaajana. Vuonna -97 tuli varastolle tarvetta tekijälle, ja siitä asti olen tehnyt varastonhoitajan töitä. Tämä on sellaista työtä, josta tykkään. Työ on haastavaa ja kiireistä, ja tässä tapahtuu koko ajan. Pienessä paineessa sitä itsekin toimii tehokkaasti.

Meillä on aina ollut hyvä henki täällä, aivan alusta pitäen. Pipelifen viimeiset vuodet ovat pitäneet sisällään paljon muutosta, ja Kedonpää on tehnyt hyvää työtä työilmapiirin luomisessa. Ei kai sitä muuten jaksaisikaan. Tiimien ylikin on hyvä henki, ja tunnetaan olevamme samaa porukkaa, esim. asiakaspalvelun ja muiden tehtaiden kanssa. Myös rajojen yli työskentely toimii hyvin.

Meitä on logistiikassa tällä hetkellä kolme tekijää, joten tehdään työtä kolmessa vuorossa: 06.00, 07.00 ja 08.00 vuoroissa. Joka vuorossa on hieman eri tehtävät ja vastuut. Pyrimme vaihtelemaan vuoroja, jotta kaikki osaavat kaikki tehtävät. Peruspäivänä töihin tultaessa otetaan seuraavan päivän lähdöt koneelta ja suunnitellaan kuormat. Sitten tilataan kuljetukset, tehdään rahtikirjat ja kerätään lähtevät tavarat. Sähköpostit luetaan päivän aikana kolmesti - aamulla, päivällä ja vielä ennen kotiinlähtöä. Kolmesti päivässä tarkistetaan myös londi- eli kelakalenteri johon merkitään suurkelatoimitukset. Päivän aikana lastataan autot, lastauksen ajan muut hommat odottavat. Pyritään siihen, että seuraavan päivän kuormat ovat aamulla valmiiksi kerättynä.

Uskon että meillä on täällä hyvä tulevaisuus. Kun toimitaan laadukkaasti, tehdään hyviä tuotteita ja kuunnellaan asiakasta niin pärjäämme pitkälle. Tärkeää on myös reagoida asiakkaiden toiveisiin nopeasti. Vakioasiakkaista on tullut jo ihan kavereita, ja heidän kanssa on mukava toimia. Se onkin varmasti yksi Pipelifen vahvuus – mennään lähelle asiakasta.

Työssä viihtymiseen vaikuttaa voimakkaasti esimerkiksi oivallustoiminta, ja se että saadaan itse vaikuttaa omaan toimenkuvaan. Myös yhteiset pelisäännöt helpottavat arjessa. Kaikki nämä motivoivat tekemään työn mahdollisimman hyvin.

Meillä tehdään kaikkemme, että asiakastyytyväisyys säilyy, eli luvataan se mitä voidaan pitää. Soitellaan asiakkaille toimituksista, ja tästä tavasta saadaankin paljon kiitosta. Työhenki on avointa ja huomioidaan toinen toisemme. Täällä jokaista kunnioitetaan omana yksilönä, ei tarvitse mahtua mihinkään muottiin. Tykkään, että meillä on avoin ilmapiiri, ja kaikki ollaan samanarvoisia. Johtajillekin voi jutella mistä vaan.

Minulla on maailman parhaat työkaverit. Olen ylpeä siitä, että olen täällä töissä.

TUTUSTU MEIHIN! (OSA 4)
TUTUSTU MEIHIN! (OSA 4)
TUTUSTU MEIHIN! (OSA 4)

Jaa sivu:

Lisätietoja

Heikki Pirttikoski

Tehtaanjohtaja, Utajärvi

+358400190426

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse