Pipelife digitaalisen tuotetiedon edelläkävijänä

05. lokakuuta 2021

yhteistyöllä kohti automatiikkaa


Tuotetiedolla on iso merkitys niin tuotevalinnassa kuin kohteen suunnittelussa ja asentamisessa. Maailman kehittyessä myös tuotetietoa tulee voida välittää digitaalisessa muodossa helposti ja kattavasti. Pipelife haluaa vastata asiakkaidensa toiveisiin myös digitaalisesti saatavan tuotetiedon osalta.

Pipelife Finland on ensimmäinen yritys Suomessa, joka pystyy hakemaan LVI-numeroita sekä ylläpitämään tuotetietoa LVI-INFO:ssa uuden automaattisen rajapinnan avulla.

– Kun tuotetietoa ylläpidetään kattavasti yhdessä järjestelmässä, sitä voidaan helposti jakaa ja hyödyntää. Nyt uuden rajapinnan avulla myös LVI-INFO:n tietokanta on aina ajan tasalla, josta meille tärkeät tukkuasiakkaat hyötyvät. Uudella rajapinnalla luomme digitaalisen ketjun, jonka avulla palvelemme asiakkaitamme paremmin, kertoo projektin vetäjä Katri Marjeta Pipelifelta.

Projektin suunnittelu ja aikataulutus tehtiin läheisessä yhteistyössä LVI-INFO:n asiantuntijoiden kanssa.

– Maailman digitalisoituessa ympärillä on myös LVI-alan tuotetietojen ja datan tarve lisääntynyt huomattavasti. Me halusimme osaltamme lähteä miettimään ratkaisuja, miten voisimme hyödyntää automatiikkaa tuotetietodatan syöttämisessä meidän järjestelmiimme, aloittaa toimitusjohtaja Magnus Siren LVI-INFO:sta.

Aikaisemmin tuotetiedot on syötetty LVI-INFO:n manuaalisesti erilaisia kaavakkeita ja Exceleitä hyödyntäen.

– Meidän tehtävämme on tarkistaa, että tuotetieto tulee ja lähtee meiltä oikeassa muodossa eteenpäin. Koska saimme datan liikkumaan jo ulospäin automatiikkaa hyödyntäen, halusimme lähteä kehittämään mahdollisuuksia myös tuotetietojen syöttämiseen järjestelmiimme. Pipelife ilmoittautui ensimmäisenä innolla mukaan pilottiprojektiin, Magnus avaa projektin aloitusta.

– Tähän projektiin oli ilo lähteä mukaan, sillä automaatio vähentää merkittävästi manuaalista työtä niin meillä kuin LVI-INFO:n puolella ja parantaa tuotetiedon oikeellisuutta ja kehittää tuotetiedon hallintaa, kertoo Product Information Specialist Johanna Talman Pipelifelta.

Projektin kulku sujui hyvin ammattitaitoisten ihmisten käsissä. Tuotetiedon sähköistä siirtämistä helpotti markkinoilla käytössä oleva tuotetietostandardi, jonka mukaan uusi rajapinta on kehitetty.

– Huomasimme, että saamme paljon apua rajapinnan muodostamiseen jo olemassa olevista lähteistä. Koska dataa oli jo olemassa ja järjestelmän käyttö sekä käyttämämme tuotetietostandardit olivat Johannalla hyvin hallussa, uuden rajapinnan muodostaminen oli lopulta meille helppoa, kertoo Magnus.

Pipelifen puolelta toteutusta helpotti se, että Pipelifen uusi tuotetietokanta on erittäin kattava ja sieltä löytyy jo suurin osa LVI-INFO:n vaatimasta tuotetiedosta. Lisäksi Pipelifella on laaja valikoima tuotteita LVI-INFO:ssa.

– Tämän projektin avulla pääsimme virtaviivaistamaan ja tehostamaan prosesseja molemmissa päissä. Hienoa on, kun tiedot ovat alun perin ensimmäisessä järjestelmässä oikein niin saamme saman tiedon joka paikkaan ilman manuaalista työtä välissä, Magnus lopettaa.

PVC-KAAPELINSUOJAPUTKEN LUOKITUS MUUTTUU

Jaa sivu:

Lisätietoja

Contact images FI

Johanna Talman

Product Information Manager

+358306002214

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse