Suodatuskasettipaketti kohde Aurassa

18. heinäkuuta 2016

Kun Tero Heikinmaa hankki talon noin 10 vuotta sitten, oli paikalla vain pieni “mummonmökki”, jota Tero alkoi laajentaa. Laajennusprojektin alkuaikoihin oli Aurassa suunnitteilla paineviemäriverkoston rakentaminen, johon alueen asukkaat voisivat liittyä. Alkuun Teron ajatuksena olikin saneerata vanha saostuskaivo ja liittyä paineviemäriverkostoon.

Paineviemäriverkoston valmistuminen kuitenkin venyi, ja vaikka Heikinmaan talon vanha jätevesijärjestelmä vaikutti toimivalta, painoi sen toimintavarmuus Teron mieltä. Jätevedenkäsittely tuli hoitaa kuntoon myös rakennuslupa-asioiden loppuun viemiseksi.

- Aloin tutkia eri vaihtoehtoja ja muistin, että vanha työkaverini Ruohosen Mika siirtyi joskus tälle alalle. Hän tuli käymään ja teki tarjouksen tästä järjestelmästä. Jollain tavalla Pipelifen järjestelmä vaikutti yksinkertaiselta ja toimintavarmalta ajatukselta, Tero muistelee.

- Tero halusi toimivan tuotteen, joka vaatii mahdollisimman vähän ylimääräistä säätöä. Suodatinkasettipaketti vaatii ainoastaan tyhjennyksen hoitamisen, kuten vanhakin jätevesijärjestelmä, Mika Ruohonen kertoo.

Avaimet käteen -toimitus vakuutti Teron

Pipelifen järjestelmän toimituksesta vastasi Ruohosen ja hänen yhtiökumppaninsa Juhani Rinteen yritys, kaarinalainen Suomen Pihakaivo Oy. Pihakaivo toteuttaa jätevesijärjestelmät avaimet käteen -palveluna, mitä myös Tero Heikinmaa arvosti.

- Tämä tehtiin avaimet käteen -ajatuksella. Kartoitettiin tarve, purettiin vanha järjestelmä pois, tehtiin kaivuutyöt ja asennettiin uusi järjestelmä. Uuden järjestelmän kaivamisesta tulleet purkujätteet hyödynnettiin vanhojen kaivojen täyttämisessä. Mitään ei tarvinnut viedä pois, Tero kertoo. 

- Pihakaivo hoiti myös tarvittavat lupa-asiat. Minun ei tarvinnut olla kunnan kanssa tekemisissä jätevesijärjestelmän tiimoilta.

 

Aurajoen läheisyys aiheutti haasteita

Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen matkaan tuli hieman muutoksia, koska kunta asetti tiukempia ehtoja fosforinpoistoon liittyen. Koska Aurajokeen on matkaa vain muutama sata metriä, vaadittiin järjestelmältä tehostettua fosforinpoistoa.

- Kunnalta tuli vaatimuksena asentaa tehostettu fosforinpoisto. Imeytyskenttä itsessään poistaa fosforia tehokkaasti, mutta tässä vaadittiin vielä tehostettu kemikaalinen poisto, Mika Ruohonen kertoo. 

- Talon sisälle tuli nyt yksi ylimääräinen sähkölaite, kun kemikaalipumppu asennettiin. Se ei kuitenkaan vaadi päivittäisiä toimenpiteitä ja ääneenkin olen jo tottunut, joten pumppu ei aiheuta tällä hetkellä mitään ylimääräistä, Tero toteaa.

Systeemi toimii hyvin, eikä hajuja tule

Pienistä muutoksista huolimatta Tero on ollut tyytyväinen Pipelifen suodatuskasettipaketin toimintaan. Järjestelmä on asiakkaan kannalta hyvin vaivaton, koska se ei tyhjennyksen lisäksi vaadi muita huoltotoimenpiteitä.

- Pipelifen säiliöön jää kiinneaineet, josta vesi jatkaa matkaa suodatuskasettien läpi imeytyskenttään. Kentässä elää bakteerikanta, joka syö ja kuluttaa fosforia, ja typpi taas haihtuu kentän kummassakin päässä olevista ilmanvaihtoputkista ilmaan. Kentän alla on purkuputki, josta suodatettu vesi kootaan ja ohjataan avo-ojaan. Hyvin yksinkertainen, mutta toimiva systeemi, Mika Ruohonen kertoo järjestelmän toiminnasta.

- Ajatuksena oli, että minun ei tarvitse huolehtia muusta kuin tyhjennyksestä. Systeemi toimii ja käy, eikä hajuja tule. Talvella, kun ilmanvaihtoputken pää jäätyi, alkoi hajua tulla. Kävin kopauttamassa jääköntin pois ja hajut hävisivät - tästä huomasin, kuinka hyvin tämä toimii, Tero sanoo. 

- Olen sen tyyppinen ihminen, että haluan tietää, miten järjestelmät toimivat. Tässä ei ole kauheasti osia, jotka voisivat mennä rikki tai tarvitsisivat säätöä. Koen, että tämä on mahdollisimman lähellä sitä vanhaa systeemiä, joka tässä oli ollut ja toiminut kymmeniä vuosia, Tero toteaa lopuksi.

Kohteen tiedot

Urakoitsija Suomen Pihakaivo Oy

Loppuasiakas Tero Heikinmaa

Jaa sivu:

Lisätietoja

Contact images FI

Jarno Huhta

Tuotepäällikkö, kiinteistötekniikka

+358406805785

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse