suomenlinnan suojelukohteeseen hiljainen, ekologinen viemärituote

13. heinäkuuta 2023 | 2 min

Suomenlinnaan toteutetaan parhaillaan vaativaa vanhan kasarmirakennuksen laajaa saneerausta. Historialliseen kerrostalokohteeseen uusitaan kaikki talotekniikka viemäreistä ilmanvaihtoon ja sähkö- ja vesitöihin.

Urakkaa on ollut LVI-töiden osalta urakoimassa pääkaupunkiseutulainen TNT-Putki Oy Ab. Alun perin 1850-luvulla rakennettu kasarmirakennus on jo 1970-luvulla muutettu vuokra-asunnoiksi ja nyt on taas isomman remontin aika.

Logistisesti Suomenlinnassa, saaressa sijaitseva saneerauskohde ei ole aivan yksinkertaisimmasta päästä, koska kaikki tavaraliikenne pitää hoitaa veden yli. Museovirasto on myös asettanut suojelukohteen saneeraukselle omat määreensä.

– Viemäreissä oli aikamoinen rajoite, että äänitason piti olla pieni. Sitä sitten tarkasteltiin, että millainen tuote siihen soveltuu. Pipelifella oli siihen tuote niin valitsimme sen, kertoo TNT-Putki Oy Ab:n toimitusjohtaja Jouni Jauhiainen.

 

tiukempien vaatimusten putki

Kohteeseen valittiin viemäriputkeksi Pipelifen uusi Master3Plus -hiljainen kiinteistöviemäri. Rakennusvalvonta vaati vielä erilliset hyväksynnät materiaalille.

–  Tällaiseen kohteeseen Master3Plus on juuri sopiva viemäriputki. Kohde, jossa on normaalia ht-viemäriä tiukemat vaatimukset. Lisäksi näissä saneerauskohteissa usein joudutaan tekemään kompromisseja viemärien sijoittelun suhteen, silloin viemärin hiljaisuus on vielä tärkeämmässä roolissa, Pipelifen kiinteistötekniikan myyntipäällikkö Mika Rajakangas toteaa.

– Mika teki ison työn paperien parissa että saatiin rakennusvalvonnasta hyväksyntä tämän viemärituotteen käyttöön tässä kohteessa. Varsinaisessa asennuksessa toimitukset ovat pelanneet hyvin ja tavaraa löytyy, Jauhiainen kiittelee.

ekologisuus plussaa

Master3Plus on hyvä valinta myös ekologisuutensa puolesta. Putki on Rajakankaan mukaan materiaalikäytöltään hyvällä tasolla.

– Massaa on lisätty sinne, missä sitä tarvitaan. Lisäksi elinkaaren loppupäässä täydellinen kierrätettävyys on hieno asia, Rajakangas kertoo.

Tukkukumppanina Pipelifella on Onninen, ja Onninen on myös vastannut tuotteiden toimittamisesta tähän kohteeseen. Työmaan logistiikkaa saareen on hoidettu erillisellä huoltolautalla.

– Pipelife on kyllä vastannut odotuksia erittäin hyvin. Osien saatavuus on ollut hyvää, plus- ja miinusosat löytyy, ja sen ansiosta putki on erittäin helppo asentaa, Jauhiainen päättää.

Katso kaikki kohteen kuvat

Kohteen tiedot

Tukkukumppani Onninen Oy

LVI-urakoitsija TNT-Putki Oy Ab

Loppuasiakas Suomenlinna 

Jaa sivu:

Lisätietoja

Contact image FI

Mika Rajakangas

Myyntipäällikkö, kiinteistötekniikka

+358503096010

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse