Picture of a young happy beautiful family having a great time during picnic in the forest.

Jätevesijärjestelmät
kotiin ja mökille

Tästä verkkokauppaan

Kotimaiset jätevesijärjestelmät

Pipelife jätevesijärjestelmät tarjoavat laajan valikoiman haja-asutusalueen jätevedenpuhdistamiseen tarkoitettuja tuotteita. Pipelifen laadukkaat jätevedenpuhdistusjärjestelmät perustuvat maaperäkäsittely- ja panospuh­distusteknologiaan.

Tuotevalikoimamme koostuu sarjoista, joihin tuotteet on koottu selkeiksi kokonaisuuksiksi käytettävien veden­puhdistusmenetelmien mukaisesti:

Pipelife-jätevesijärjestelmä on huoleton, varmatoiminen ja pitkällä aikavälillä edullinen vaihtoehto. Laajasta valikoimas­tamme löydät sopivimman puhdistusratkaisun kotiin ja vapaa-ajan asunnolle. Oikein toteutettuna jokainen Pipelifen jätevesijärjestelmä täyttää jätevedenpuhdistamisen kaikki vaatimukset.

Keskustele Pipelife-kumppanisi kanssa millainen jätevedenpuhdis­tusmenetelmä sopii sinun kiinteistöllesi!

Pienet järjestelmät, lisävarusteet sekä huolto- ja varaosatuotteet hankit kätevästi verkkokaupasta

Näin pääset alkuun jätevesijärjestelmän hankinnassa

Testaa ja löydä sinulle sopiva jätevesijärjestelmä


Testaa ja löydä sinulle sopiva järjestelmä

Kiinteistölle sopivan jätevesijärjestelmän valintaan vaikuttaa moni asia. Tekemällä Pipelifen jätevesijärjestelmien tuotevalintatestin, pääset alkuun sinulle sopivista järjestelmävaihtoehdoista.

Tilaa maksuton jätevesiopas


Tilaa maksuton jätevesiopas

Pipelifen jätevesioppaasta löydät tietoa jäteveden puhdistamisesta, jätevesilainsäädännöstä ja Pipelifen jätevesijärjestelmistä. Oppaan tilaaminen on maksutonta.

Tilaa maksuton jätevesikartoitus


Tilaa maksuton jätevesikartoitus

Jätevesikartoituksessa saat asiantuntijan arvion olemassa olevista järjestelmistä ja tarjouksen Pipelifen järjestelmän asentamisesta. 

Referenssit


Tutustu asiakastarinoihin

Pipelifella on pitkät perinteet jätevesijärjestelmien valmistajana. Olemme tarjonneet ratkaisuja jäteveden käsittelyyn useisiin eri kohteisiin. 

Pienet järjestelmät ja huoltotuotteet verkkokaupasta


Pienjärjestelmät ja huoltotuotteet verkkokaupasta

Verkkokaupasta hankit kätevästi ja edullisesti kaikki pientuotteemme, kuten ponttonit, Sauna-Sepon ja Pisara-harmaavesisuodattimen. Valikoimasta löytyy myös jätevesijärjestelmien lisävarusteet sekä huolto- ja varaosatuotteet.

Tutustu tuotteisiin tuotetietokannassa


Tutustu tuotteisiin tuotetietokannassa

Pipelife jätevesijärjestelmät tarjoavat laajan valikoiman haja-asutusalueen jätevedenpuhdistamiseen tarkoitettuja tuotteita. Tuotetietokannasta löydät valikoiman lisäksi tuotteiden esitteet ja asennusohjeet.


Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö tai soita asiakaspalveluumme p. +358 (0) 30 600 2200

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse

Tiesitkö?

Haja-asutuksen jätevedet ovat toiseksi suurin vesistöjen kuormittaja. Huolehtimalla jätevesiesi oikeasta puhdistamisesta varmistat osaltasi puhtaan elinympäristön nyt ja tulevaisuudessa. 

Haja-asutuksen jätevedet ovat maassamme toiseksi suurin vesistöjen kuormittaja. Noin 20 % suomalaisista asuu haja-asutusalueilla. Tämä tarkoittaa että noin 1 000 000 asukkaan jätevedet käsitellään kiinteistökohtaisesti.
Haja-asutuksen jätevedet ovat maassamme toiseksi suurin vesistöjen kuormittaja. Noin 20 % suomalaisista asuu haja-asutusalueilla. Tämä tarkoittaa että noin 1 000 000 asukkaan jätevedet käsitellään kiinteistökohtaisesti.

Lisätietoa puhdistusmenetelmistä

Jätevedenpuhdistus luonnollisilla menetelmillä
Pipelifen maaperäkäsittelyyn perustuvat jätevedenpuhdistusjärjestelmät on suunniteltu puhdistamaan niin kotitalouksien kuin vapaa-ajan asuntojen talousjätevedet. Maaperäkäsittelyn tuotteet on tarkoitettu niin wc- kuin pesuvesienkin puhdistamiseen tehokkaasti ja alhaisin huoltokustannuksin. Tarvittaessa voit tehostaa maaperäkäsittelyjen fosforinpoistoa. Maaperäkäsittelyyn perustuvat puhdistusjärjestelmät puhdistavat jätevedet luontoa säästäen ilman sähköä ja kemikaaleja. Maaperäkäsittelyn menetelmiä ovat maasuodatus, maaimeytys ja kaksoisviemäröinti.

Maasuodatus
Maasuodatuksessa jätevedet suodatetaan maasuodatuskentän avulla. Maasuodatuskenttä soveltuu kaikille maalaaduille. Maasuodatuksessa kiinteistöjen jätevesien puhdistamiseen tarvittavat puhdistusolosuhteet rakennetaan kiinteistölle. Maasuodattamon rakentaminen kiinteistöllesi onnistuu nopeasti ja vaivattomasti Pipelifen suodatuskasettipaketilla tai suodatusputkistopaketilla.

Maaimeytys
Maahan imeyttäminen on vanhin tapa puhdistaa ihmisen aiheuttamia jätevesiä. Maaimeytyksessä jätevedet johdetaan imeytysputkiston läpi maaperään. Imeytysjärjestelmät edellyttävät asennuskohteiltaan maaperän hyvää läpäisykykyä. Maahan imeyttäminen onnistuu helposti Pipelifen imeytysputkistopaketilla tai imeytyskasettipaketilla.

Kaksoisviemäröinti
Kaksoisviemäröinti on erinomainen tapa yhdistää maaperäkäsittelyn ja umpisäiliöiden parhaat ominaisuudet vedenpuhdistamisessa. Kaksoisviemäröinti tarjoaa pitkäikäisen, edullisen ja helppokäyttöisen menetelmän jäteveden puhdistamiseen. Kaksoisviemäröinnissä wc-vedet johdetaan umpisäiliöön ja vastaavasti talous- ja pesuvedet puhdistetaan omalla tontilla maaperäkäsittelyllä.

Laajennetut puhdistusjärjestelmät
Mikäli valmiista tuotepaketeistamme ei löydy tarpeitanne vastaavaa jätevesijärjestelmää, ota yhteyttä Pipelifen jätevesiasiantuntijaan. Jätevesiasiantuntijamme auttavat löytämään teille sopivan ratkaisun jätevesien puhdistukseen. 

Jätevedenpuhdistusjärjestelmien vuosien kehitystyön tuloksena
Pipelifen panospuhdistukseen perustuvat jätevedenpuhdistusjärjestelmät on suunniteltu kotitalouksille jatkuvaan käyttöön. Panospuhdistamoilla puhdistat wc- ja pesuvedet. Panospuhdistamoissa käytetään jäteveden puhdistamiseen samoja biologis-kemiallisia menetelmiä kuin suurissa kunnallisissa jätevedenpuhdistamoissa, mutta puhdistamon kapasiteetti, toimintaprosessi ja puhdistusteho on sovitettu kotitalouksien tuottamien vesimäärien ja kuormituksen mukaiseksi. Panos-, laite- tai pienpuhdistamot ovat vedenpuhdistusjärjestelmien viimeisimmän kehitystyön tulos. Pipelifen panospuhdistamoja on saatavilla 6 henkilön ja 12 henkilön mitoitukselle.

Tutkitusti tehokkaat Pipelifen panospuhdistamot
V6- ja V12- panospuhdistamoiden puhdistustulokset on varmistettu käyttötesteissä puolueettomilla tutkimuslaitoksilla  (Saksassa ja Hollannissa.) Pipelife panospuhdistamoiden puhdistustehon varmistaa logiikkaohjattu kelluva pumppuyksikkö ja kokoluokkansa tilavimmat selkeytys- ja prosessisäiliöt. Jäteveden puhdistaminen toteutetaan panospuhdistamossa aktiivilietemenetelmällä pieneliötoimintaa ja kemiallista saostamista hyväksikäyttäen. Pipelife panospuhdistamoissa on otettu myös järjestelmän huollettavuus huomioon. Puhdistamon huoltoväliksi on jo tuotteen kehitysvaiheessa optimoitu 12 kuukautta. Tuotteilla on 12 vuoden tiiveys- ja materiaalitakuu.

Puhdistusprosessi panospuhdistamossa
Panospuhdistamo käyttää jäteveden puhdistamiseen biologista ja kemiallista reaktioita. Puhdistamo käsittelee puhdistettavan veden neljässä vaiheessa: esiselkeytysvaihe, panosvaihe, prosessivaihe ja selkeytysvaihe. Esiselkeytysvaiheessa puhdistamoon johdetusta vedestä erotetaan painovoiman avulla vettä keveämmät ja vettä raskaammat kappaleet. Kiintoaines painuu esiselkeytyssäiliön pohjalle ja keveämmät kappaleet jäävät kellumaan veden pinnalle. Luokkansa suurin esiselkeytyssäiliö mahdollistaa alhaisen veden virtausnopeuden jolloin kappaleilla on mahdollisuus laskeutua tehokkaasti jo puhdistusprosessin alkuvaiheessa. 

Panosvaiheessa ohjausjärjestelmän avulla prosessisäiliöön johdetaan erä jätevettä (panos) prosessisäiliöön puhdistettavaksi. Panoksen koko on puhdistamon kuormituksesta johtuen noin 50–200 litraa kerrallaan. Prosessivaiheessa prosessisäiliöön johdettua vettä ilmastetaan pumpulla, jotta saadaan aikaan biologinen reaktio. Biologisen reaktion aikana mikrobit kuluttavat puhdistettavasta panoksesta ravinteet ja typen poistavan reaktion. Tämän jälkeen veteen lisätään fosforinpoistokemikaalia, joka sakeuttaa fosforin prosessisäiliön pohjalle. Puhdistusprosessi päättyy selkeytysvaiheeseen. Selkeytysvaiheessa puhdas vesi erottuu, jonka jälkeen se pumpataan pois prosessisäiliöstä poistopumpulla ja uusi panos on valmis puhdistettavaksi.

Harmaiden vesien puhdistus luonnollisilla menetelmillä
Kun kiinteistölläsi on käytössä jokin muu kuin vesikäymälä, esimerkiksi kuivakäymälä, veden puhdistamisessa selvitään yksinkertaisella laitteistolla. Valintasi on tällöin Pipelifen harmaavesituotteet. Pipelifen harmaavesituotteet puhdistavat kotitalouksien ja vapaa-ajanasuntojen harmaat vedet eli pesuvedet tehokkaasti ilman sähköä ja kemikaaleja. Pesuvesien puhdistamisen voit toteuttaa tuotteillamme joko maaimeytykseen tai maasuodatukseen perustuen asennuskohteesi ja tarpeesi mukaisesti.

Yksinkertainen on kaunista vähäisille vesimäärille
Pipelifen helppokäyttöisimmät tuotteet ovat vähäisille vesimäärille tarkoitetut kantovesituotteet. Vähäisillä vesimäärillä tarkoitetaan yleensä kohteita, joissa veden kulutus on vähäistä ja vesi lämmitetään mulla kuin lämminvesivaraajalla. Vähäisten vesimäärien kohteita ovat esimerkiksi kantoveden tai kylmävesijohdon varassa olevat saunamökit, siirtolapuutarhamökit ja mummonmökit. Kantovesituotteet ovat yksinkertaisia asentaa ja huoltaa. Niiden avulla varmistat helposti ja vaivattomasti ettet kuormita lähiympäristöäsi turhaan. Valitse vähäisten vesimäärien käsittelyyn pesuvesien fosforinpoistomassan läpi suodattamiseen perustuva Sauna-Seppo tai perinteisempi imeytysmenetelmä Saunakaivo.

Varma ratkaisu jätevesien varastointiin
Pipelifen jätevesien ja lietteen varastointiin kehitetyt umpisäiliöt ovat varma ratkaisu Suomen olosuhteisiin. Umpisäiliöiden valmistuksessa on otettu erityisesti huomioon kestävyys, huollettavuus ja soveltuvuus asennuskohteisiin. Umpisäiliöiden teleskooppinen nousuputki helpottaa säiliön asentamista ja riittävä huoltoaukko helpottaa tyhjentämistä. Umpisäiliön langaton täyttymishälytin osoittaa tyhjennystarpeen. Umpisäiliö 5000 -tuotteelle myönnämme 12 vuoden tiiveys- ja materiaalitakuun.

Materiaalipankki

Esitteet

Asennusohjeet

Reklamaatiolomake

Tutustu asiakastarinoihin

Suodatuskasettipaketti kohde Aurassa

Suodatuskasettipaketti kohde Aurassa

Vanha jätevesijärjestelmä haluttiin päivittää nykyaikaiseksi, joten kohteeseen valittiin Pipelifen suodatuskasettipaketti.

Panospuhdistamo kohde Taivassalossa

Panospuhdistamo kohde Taivassalossa

Pipelifen panospuhdistamo on omiaan haastaviin ja kallioisiin rakennusolosuhteisiin.

Rymättylän saneerauskohteeseen asennettiin Pipelifen suodatuskasettijärjestelmä.

Jätevesijärjestelmän saneerauskohde Rymättylässä

Saneerauskohteeseen asennettiin Pipelifen suodatuskasettijärjestelmä. 

Jätevesijärjestelmän uudiskohde Kemiössä

Jätevesijärjestelmän uudiskohde Kemiössä

Kohteeseen asennettiin Pipelifen suodatuskasettijärjestelmä. 

Mökkikohde Turun saaristossa

Mökkikohde Turun saaristossa

Kohteeseen asennettiin Pipelifen Sauna-Seppo kantovesisuodatin. 

Usein kysyttyä jätevesijärjestelmistä

Kokosimme yhteen usein kysytyt kysymykset jätevesijärjestelmän hankintaan, käyttöön ja huoltoon liittyen.

Tuotteen valinta

Ota meihin yhteyttä lomakkeen tai asiakaspalvelumme (+358 (0) 30 600 2200) kautta. Saat ensimmäisen yhteydenoton lähipäivien aikana. Yhteyden ottaa joko Pipelifen jätevesiasiantuntija tai Pipelifen jätevesikumppani. Yhteydenotossa arvioidaan tarvittavat toimenpiteet kiinteistön iän, sijainnin, käyttäjämäärän ja käyttötarpeen mukaan. Tarvittaessa kumppanimme vierailee kiinteistöllä antamassa tarkemman arvion järjestelmistä ja asentamisen kustannuksista.

Suosittelemme saviselle maalle suodatuskasettipakettia tai putkilla toteutettua maasuodattamoa. 

Haastaviin saaristokohteisiin suosittelemme suodatuskasettijärjestelmiämme. Järjestelmä sopii pieneen asennustilaan, myös mataliin asennuspaikkoihin kallioisilla tonteilla. Järjestelmä soveltuu hyvin myös vapaa-ajan asuntoihin. Suodatuskaseteilla voidaan rakentaa jätevesijärjestelmä niin pesuvesien puhdistamiseen kuin wc-vesien puhdistamiseen. Saariston haastavissa asennusolosuhteissa on kuitenkin hyvä käyttää ammattitaitoista suunnittelijaa laitteita valittaessa. Kysy lisätietoja jätevesiasiantuntijoiltamme.

Harmaiden vesien vähäisille määrille suunnitellun Sauna-Seppo puhdistimen käsittelykapasiteetti on teoreettisesti 500 litraa vuorokaudessa. Sauna-Sepossa on 30 litran puskuritilavuus ja suodatin käsittelee jätevettä 20 litraa minuutissa. Suuremmassa kuormituksessa on huomioitava seuraavat: Vuorokausikapasiteettia suuremmat vesimäärät heikentävät puhdistustehoa. Kapasiteetin maksimikäytössä myös fosforimassan kulutus lisääntyy. Nordkalk Oyj:n tutkimusten mukaisesti 500 litran vesimäärällä vuorokaudessa yksi täyttösäkki kestää 30 käyttöpäivää.

Sauna-Seppo on kehitetty puhdistamaan kesämökkien, mummon mökkien ja rantasaunojen jätevesiä. Sauna-Seppo on tarkoitettu vähäisten vesimäärien käsittelyyn kohteisiin joissa ei ole paineellista vedentuloa, eli niin sanotuille kantovesille. Sauna-Seppo puhdistaa jätevettä fosforinpoistomassan avulla, jolla poistetaan fosforin lisäksi bakteereita jätevedestä. Puhdistuneen jäteveden voi johtaa suoraan luontoon ilman imeytystä.

Asennus

Pipelifen jätevesijärjestelmän asentamiseen ja käyttökuntoon saattamiseen kuluu ammattilaiselta noin kaksi päivää. Kiinteistön omistajan tehtävänä on varmistaa, että tontilla on liikkumatilaa kaivinkoneelle ja siirrettävälle maa-ainekselle. Asennustyötä on hyvä seurata ja näin perehtyä järjestelmän rakenteeseen myös käytännössä. Valmiista järjestelmästä maanpinnan yläpuolelle jäävät tuuletusputket sekä kaivojen kannet. Ympäristön maisemointi voidaan aloittaa välittömästi asennuksen jälkeen.

Huolto

Vastuu jätevesijärjestelmän toimivuudesta kuuluu aina kiinteistön omistajalle. Tämän takia kannattaa luottaa suunnittelu- ja rakennusvaiheessa ammattilaisten apuun. Vaivaton ratkaisu on valita Pipelife-jätevesijärjestelmä koulutetulta ja asiantuntevalta kumppaniltamme. Etsi lähin kumppanimme täältä.

Jätevesijärjestelmä on syytä uusia jos se ei vastaa jätevesilainsäädönnössä annettuja puhdistusvaatimuksia. Tammikuussa 2017 voimaan tulleessa jätevesiasetuksessa kiinteistökohtaiselle jätevedenkäsittelylle asetetaan puhdistusvaatimukset. 

Voit tilata Sauna-Sepon fosforinpoistomassaa asiantuntevasta LVI-liikkeestä (tuotteen LVI-numerolla 3625 541). Kotiin toimitettuna saat sen myös verkkokaupastamme.

Jätevesilainsäädäntö

Suomessa on voimassa jätevesien puhdistukseen yleinen vaatismustaso haja-asutusalueella. Kunta voi määrittää jätevesijärjestelmien puhdistusvaatimuksia myös kuntakohtaisesti. Oman kuntasi rakennusvalvonta tai alueesi ympäristöviranomaiset osaavat kertoa aluekohtaiset vaatimukset. Tiukennettujen puhdistustusvaatimusten alueilla (pohjavesialueet, vesistön läheisyys) puhdistusvaatimukset on määritetty yleistä vaatimustasoa tiukemmaksi. 

Verkkokauppa

Verkkokaupan tuotteet sisältävät rahdin ja toimitus on osoitteeseen johon asiakas haluaa. Käytämme toimituksissa Postia (Transpoint). Tilausmäärä ei vaikuta hintaan eikä toimitukseen. Toimitamme verkkokaupan tilauksia vain Manner-Suomen alueelle.

Tilaa maksuton jätevesiopas

Pipelifen jätevesioppaasta löydät tietoa jäteveden puhdistamisesta, jätevesilainsäädännöstä ja Pipelifen jätevesijärjestelmistä. Oppaan tilaaminen on maksutonta.

*  Pakolliset kentät

Henkilötietoasi käsitellään luottamuksellisena. Voit koska tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojen käyttöön markkinointitarkoituksissa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme +358 (0) 30 600 2200 tai asiakaspalvelu@pipelife.fi. Suostumuksen peruminen ei vaikuta henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen ennen perumistasi. Tutustu Tietosuojaselosteeseemme, mikäli haluat tutustua henkilötietojen säilyttämisen, käsittelyn ja tietojen poistamisen yksityiskohtiin.

Tilaa maksuton jätevesikartoitus

Tilaa kauttamme maksuton jätevesikartoitus kiinteistöllesi. Kartoituksessa saat asiantuntijan arvion olemassa olevista järjestelmistä ja tarjouksen tuotteiden asentamisesta Pipelifen tuotteilla. Samalla saat arvokasta tietoa jätevesilainsäädännöstä, -järjestelmien toiminnasta ja huoltotoimenpiteistä.

*  Pakolliset kentät

Henkilötietoasi käsitellään luottamuksellisena. Voit koska tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojen käyttöön markkinointitarkoituksissa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme +358 (0) 30 600 2200 tai asiakaspalvelu@pipelife.fi. Suostumuksen peruminen ei vaikuta henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen ennen perumistasi. Tutustu Tietosuojaselosteeseemme, mikäli haluat tutustua henkilötietojen säilyttämisen, käsittelyn ja tietojen poistamisen yksityiskohtiin.

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö tai soita asiakaspalveluumme p. +358 (0) 30 600 2200

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse

Lataukset

Tutustu Pipelifen materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tuotteet

Pipelifen tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet vastaukset usein kysytyille kysymyksille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. +358 30 600 2200 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Pipelifelle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse