Choose your region
YHTEYSTIEDOT | Suomi
Menu

Kaapelinsuojaus

Pipelifen laajasta kaapelinsuojaputkien valikoimasta löytyvät tuotteet sähkö, tele- ja tietoliikennekaapeleiden suojaamiseen. Valikoimissamme on PVC- ja PE -kaapelinsuojaputket. Valmistamme putket lujuusluokkiin SN8/B, SN/16A, SN30 ja SN64. Pipelife kaapelinsuojaputket soveltuvat rakenteensa ja ominaisuuksiensa ansiosta monipuolisesti ympärivuotiseen ja vaativaan verkoston rakentamiseen pohjoismaisissa olosuhteissa.

PVC-kaapelinsuojaputket

PVC-kaapelisuojaputket ovat rakenteellisesti kestäviä, pituusjäykkiä ja kestävät erinomaisesti kaapeloinnin vetorasitusta ja korkeita kitkalämpötiloja.

PVC-kaapelisuojaputket on saatavilla käyttöluokkiin SN16/A ja SN8/B raskaankäytön ja liikennealueelle. PVC-kaapelinsuojaputki on osa Pipelife kaapelisuojaputkien järjestelmää ja se on yhteensopiva PVC-kaarien kanssa.

PVC-alitusputket

Alitusputki on tarkoitettu liikennealueilla toteutettaviin teiden ja rautateiden alituksiin. Rengasjäykkyys SN30. Alitusputken muhvi on kehitetty tunkkausliittämiseen.

PVC-kaapelikourut

PVC-Kaapelikourut ovat helppo, nopea ja tehokas menetelmä verkonrakentamiseen liikennealueella. Kaapelikouru valmistetaan mittatarkaksi profiiliksi jäykästä PVC-muovista, joka kestää maanpaineen rasituksen. Kouru on nopea asentaa limittämällä. Kaapelinsuojakourut ovat lujuusluokkaa SN16/A. Hyötypituus 1m.

PVC-putkikaaret

PVC-putkikaaret kaapelisuojaputkien suunnan muuttamiseen. Lujuusluokka SN8/B, jota voidaan käyttää myös raskaan liikenteen alueelle SN16/A asennettaviin kanaaleihin

• Ø 50 -100 mm OPTO-muhvi, Ø 140 mm TEL-muhvi (ei tiivistettä)

Viper3 -triplaputket

Viper3 on kolmikerroksinen PE-kaapelinsuojaputki. Helppo asentaa pituusjäykkyyden ja kevyen käsiteltävyyden ansiosta. Uusi asentajaystävällinen kitkahitsattu muhvi tiivisteellä.

Tuplaputket

Tupla on kaksikerroksinen PE-kaapelisuojaputki. Kevyt käsitellä asennettaessa. Lujuusluokkiin SN8/B ja SN16/A, lujuusluokan tunnistat putken raitaväristä: SN8/B = sininen SN16/A = punainen. Kitkahitsattu muhvi ja tiiviste pistopäässä. 

PE-putkikaaret

PE-putkikaaret kaapelinsuojaputkien suunnan muuttamiseen. Lujuusluokka SN8/B. Materiaali polyeteeni PE. Väri musta. 

Taipuisat PE-putket

Korrukoitu eli aaltomainen PE-kaapelisuojaputki verkonrakentamiseen. Putkien ulkopinta on korrukoitu ja TUPLA PE on sisältä sileä. Toimitetaan 50 m kiepillä. Korrukoidun ja TUPLA-PE putken sisällä on vetolanka helpottamassa asennusta.

OPTO-aurausputket

PE-kaapelisuojaputki nopeaan ja tehokkaaseen televerkon rakentamiseen. Rengasjäykkyys SN64. Toimitetaan puukeloilla.

Kaapelinsuojanauha

Vahva kaapelinsuojanauha täyttää SFS-EN 50520 vaatiman iskulujuuden. Nauhan vahva rakenne pysyy muodossaan maan alla ja kestää lapionpiston läpäisyn. Nauha näkyy myös hyvin uudelleenkaivun aikana sen vahvan rakenteen vuoksi. Nauhalla merkitään ja suojataan maan alle asennettuja kaapeleita ja putkia. Nauha on keltainen ja varustettu KRAFTKABEL merkinnällä.

ROCKY kaapelinsuojaputket

PE-kaapelinsuojaputki vaativaan kaapelinsuojaukseen erikoiskohteissa. Suojaa mekaanista rasitusta, ilmaston vaikutusta ja maan painetta vastaan. ROCKY SRS sopii perinteiseen asentamiseen sekä vesistöjen alituksiin. ROCKY SRE sopii pinta-asennuksiin, esimerkiksi tuulivoimapuistojen ja muiden kallionpäällisten pinta-asennusten kaapelointien suojaamiseen.

ROCKY kalliokiinnikkeet

Rocky kalliokiinnike kalliopäällisten pinta-asennusten kaapelointien suojaamiseen. Kaapelinsuojaputki Rocky SRE kiinnitetään teräskiinnikkeillä alustaan. Kiinnitysreikä Ø 20mm.

ROCKY PE-jatkoliitin

Rocky PE jatkoliitin 75, 90, 110, 125, 140 ja 160mm putkien jatkamiseen, väri musta. Jatkoliittimessä ei ole lukitusta, tarvittaessa työaikaisen lukituksen pystyy tekemään muhvin pitkän rakenteen ansiosta putkilinjan suuntaisella kiilalla tai ruuvilla. Putkiston käyttötarpeen mukaan sisäpinnan sileyden varmistamiseksi kannattaa liitettäviin putkiin tehdä sisäviiste.

OptoLife kaapelikaivot

OptoLife kaapelikaivot on suunniteltu yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa verkonrakentamisen tarpeisiin. OptoLife kaapelikaivoissa valmiina esiaukotukset, jotka ovat helposti avattavissa ilman erikoistyökaluja. Kaapelikaivot ovat kevyitä käsitellä ja niiden asentaminen on nopeaa, säästäen asennuskustannuksia. OptoLife kaapelikaivot ja kansisto (3tn) ovat mitoitettu kestämään yleiset kuormitusnormit ohjeiden mukaan asennettuna.

Kaapelikaivo TELE 1000

Pipelife TELE1000 on monipuolinen räätälöitävä kaapelikaivo verkonrakentamiseen raskaan liikenteen alueella. Liittymät Ø110 mm ja Ø160 mm DN toteutetaan määritetyillä astekulmilla tai poraamalla aukotukset asennuskohteessa tarpeen mukaan. Kaapelikaivo toimitetaan DN Ø500 mm 40tn teleskooppisella valurautakansistolla. Kaapelikaivon runkoa voidaan tarvittaessa lyhentää tai kaivon teleskooppia pidentää.

Haaroituskaappi

Pipelife Haaroituskaappi helpottaa sähköverkonrakentamisen liitosten ja haaroitusten rakentamista. Helppo asentaa, valmistettu sään ja kylmän ilmaston kestävästä UV-suojatusta PE muovista.

OPI-kanaalijärjestelmä

OPI-kanaalijärjestelmä on tehokas ratkaisu kaapelinsuojauksessa, kun tarvitaan suuri määrä kaapelinsuojaputkia pieneen tilaan. Järjestelmä säästää tilaa, työaikaa ja helpottaa suurien suojajärjestelmien rakentamista.

DIVIO-kaapelinsuojaputki

Pipelife DIVIO on väliaikainen kaapelinsuoja rakennusaikaiseen suojaamisen työmailla sekä erinomainen ratkaisu myös verkon pysyvään korjaukseen.

Halkaistut PE-putket

Tilapäiseen kaapelinsuojaukseen. Toisiinsa lukittuvia. Käytetään korjaus- ja suojausasennuksissa.

Tarvikkeet

Tutustu tarvikevalikoimaan täältä.