Choose your region
YHTEYSTIEDOT | Suomi
Menu

QR-Koodit Pipelife materiaaleissa

Pipelife tarjoaa esitteissään, asennusohjeissa ja muussa materiaalissa älypuhelinten tukeemaa QR-koodia. Qr-koodi on mustavaloinen neliönmuotoinen koodilaatikko, jolla avaat matkapuhelimessi  helposti verkkosivun.

QR-Koodin lukemiseen tarvitset:
  • Älypuhelimen: iPhone, Android-puhelin tai Windows-puhelin
  • Lukijaohjelman älykoodien lukemiseen

MIten QR-Koodi toimii

Yksinkertaisesti QR-koodi on osoite, jonka älypuhelimet osaavat lukea, ja sitten opastaa suoraan koodiin liitettuun osoitteeseen www-selaimessa. QR-koodin on kirjoitettu tuotteesta tai materiaalista lisätietoja tarjoavan sivun osoite. Kun älypuhelimen  viivakoodin lukijalla luetaan QR-koodi, se vie selainohjelman nopeasti QR-koodiin kirjoitetulle internet-sivulle.
QR-koodin lukemisella säästää joskus monimutkaisen verkkosivun osoitteen kirjoittamisen vaivan ja ajan. Halutulle internet-sivulle pääsee ilman osoitteen kirjoittamista nopeasti. Mobiililaitteilla kirjoittaminen voi olla hidasta ja QR-koodin hyödyntäminen nopeuttaa sivuille pääsyä huomattavasti.

QR-koodin lukulaitteena toimii älypuhelimen kamera erillisen viivakoodilukujelmiston avulla. Tarvitset siis koodin lukemiseen erillisen ohjelmiston. Koodien lukemiseen käytettävä ohjelmisto on saatavilla ilmaiseksi internetistä käytännössä kaikkiin älypuhelimiin.
Viivakoodin lukemiseen tarvittavien ohjelmistojen haku ja asennus tapahtuu helpoiten suoraan puhelimesta. Android -puhelimiin ohjelmisto löytyy Google playsta (ent. Android Market) ja Nokian puhelimiin Ovi palvelusta. Applen iPhoneen sovellukset löytyvät AppStoresta. Osa Nokian malleista sisältää QR -koodien lukuohjelman valmiiksi asennettuna nimellä viivakoodin lukija tai barcode reader.

QR-kooditekniikka on kehitetty Japanissa jo 1990 -luvun alkupuolella. Alun perin se on kehitetty teollisuuden tarpeisiin – nopeaan liukuhihnalla kulkevien kappaleiden seurantaan. QR-koodi tulee englannin kielen sanoista "Quick Response".

QR-koodit kehitettiin alunperin liukuhihnateollisuuden nopeaksi tuotannonseurantavälineeksi, on niiden käyttö levinnyt käyttöön mobiilisti matkapuhelimilla. Matkapuhelimilla QR-koodeja luetaan erillisillä yleensä ilmaisilla sovelluksilla, jotka voi asentaa matkapuhelimeen joko puhelimen valmistajan (esim. Nokia ja Apple) tai puhelimen käyttöjärjestelmän (esim. Android), sovelluskaupan kautta. Windows puhelimissa QR-koodilukija on osa käyttöjärjestelmää.

Lisätietoja:

Lisätietoa

Älykoodin luenta
Älykoodin luenta
Tästä Pipelife etusivuille
Tästä Pipelife etusivuille